Varm choklad – en hyllning till friluftslivets champagne!

Chokladens dag och vad passar inte bättre än ett inlägg helt ägnat åt friluftslivets champagne – varm choklad! Enligt barnen så passar den i nästan vilket sammanhang och i vilken situation som helst. För föräldrarna slår det nog an en hel del barndomsminnen <3

 

 

 

Alla årstider kräver choklad!

Det är alltid rätt tid för varm choklad. När det är dags att packa matsäck så är det given etta. Då genar vi oftast med portionspåsar. Mycket för att då kunna ha hett vatten i termosen som sedan kan bli varm choklad till barnen, te till mamman och kaffe till pappan. Då blir det väldigt sällan grädde, om det är aktuellt så är det oftast kemikaliegrädde.

 

 

Hemma gör vi på varm mjölk och kakao. Det ger en mer intensiv chokladsmak. Och då serverar vi med vispad grädde. Kanske till och med med marshmallows i…

 

Vinter kräva denna chokladdryck!

Visst är det så? Att på en skidtur på längd stanna till, bygga en grop och sedan slurpa varm choklad. Eller en dag i backen där vi snabbt vill fylla på med både värme och energi. Efter bus och lek i pulkabacken. Som lyx när vi sitter på altanen och tittar ut på våra snögubbar och andra kreationer.

 

varm choklad passar alltid

 

Höst, vår och ruggiga dagar – varm choklad är svaret på allt!

Vi har med det på utflykter, på husvagnssemestern, på skogsturen, när vi plockar svamp, när vi hämtar årets julgran och när vi tältar osv. Ja, ibland är nästan den varma chokladen huvudattraktionen. Funkar lika bra i en granskog, på en fjälltopp eller nedsjunken i en snöhög.

 

Det passar ALLTID med varm choklad…

Det passar till frukost, mellanmål, som gott efter lunchen och framför brasan. När vi är sugna på något sött, lyxigt eller för att vi är frusna. Som belöning och som motivation. Ibland medpackat när vi drar till lekparken 100 meter hemifrån… Det passar framförallt utomhus i alla väder, men oj så gott det kan vara en fredag morgon innan skola/jobb också…

 

 

När brukar ni dricka varm choklad?

2 tankar om “Varm choklad – en hyllning till friluftslivets champagne!

  1. Varm choklad är mitt kaffe ?
    2,5dl Havredryck där jag blandar baristavarianten med vanlig, 1sld honung och 1mtsk kakao. Lyxar till det med mynta eller kockens kryddblandning med ingefära kanel mm. Mums!

Lämna ett svar till Helle Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *