SUP-premiär, Stand up Paddle är något för oss!

Sent ska syndaren vakna men nu är det vår tur att köra med SUP (Stand up Paddle). Det är ju en fluga sedan länge men nu har vi efter lite efterforskningar och med vänners proffsiga hjälp köpt oss en egen. Dags för SUP-premiär!

 

SUP-premiär

 

SUP-premiär på orsasjön

Vilka dagar vi får i Dalarna. ÄNTLIGEN får vi träffa våra vänner igen från Sundsvall, den här gången möter vi varandra på Orsa Camping för nästan en veckas häng. Vi kopplar på husvagnen, lägger vår nyinköpta SUP i bagaget och drar iväg på vår första svemester. Och lyckan är med oss, det blir massor av sol och bad! Därtill perfekt tillfälle att göra vår SUP-premiär! Och som vi provar, barnen åker ut i olika konstellationer men även vi föräldrar längtar ut. Det blir några turer på lugna vågor med de mindre barnen. Dessutom blir det efter en mysig stund på sandstranden en solnedgångstur där hunden Tesla hoppar med. Magiskt.

 

 

havet bjuder på utmaning

Nästa tillfälle då vi får prova att göra en annan sorts SUP-premiär är på våra stranddagar i Yngsjö, Skåne. Där njuter vi av salta bad och tropisk hetta hos farfar och Lena. Ni vet sådana där riktiga sommarlovsdagar som vi längtar och minns under kalla dagar under vinterhalvåret! Självklart tänker vi oss ut på havet med vår SUP. Det blir två turer men vi inser ganska snart att vi är för mycket nybörjare för att tycka att det är kul. Även om vi väljer de få dagar som är fria från vågor och havet verkar lugnt så bjuder det ändå på alldeles för mycket kraftprov för de här gröngölingarna. Men vi ska erkänna att det lockar till att bli bättre men vi behöver bli lite mer vana SUP-are 🙂

 

 

ännu en SUP-premiär – konsertpublik på vatten

Förra året inleder Åmåls kommun en ny form av underhållning, konserter som bara går att uppleva ute ifrån vattnet. I år är det dessvärre bara ett tillfälle men till lycka för oss så är det när vi är hemma! Så en torsdagskväll så samlar vi några härligt spontana vänner för att ta oss ut på vattnet för att njuta av musik. Och då blir det SUP-premiär på hemmasjön!

 

 

Nu sneglar vi ut över Vänern varje kväll och funderar på om det inte är dags för en liten tur igen. Ett sätt att förlänga känslan av sommar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *