Orsa Camping – en sommarpärla som bjuder på riktig semester!

Nu börjar vardagen smyga sig på igen. I veckan jobbar mamman medan de andra i familjen fortsätter njuta av lediga dagar någon vecka till. Med det kommer också goa minnen från tidigare i sommar och poppar upp när den klassiska frågan om hur sommarn kommer. För vår sommar började, ja efter vår härliga hemestervecka hos mormor och morfar då, på Orsa Camping med 6 nätter med husvagnen Wilky (-> klicka här för en presentation av vår husvagn). Där träffar vi också våra fantastiska vänner från Sundsvall som vi nu har som tradition att möta upp lite här och där under sommaren. 

 

 

Orsa Camping – för oss ovanligt stor camping att besöka

Vi är ju husvagnsägarna som gärna besöker små personliga campingar (t.ex de här pärlorna i Värmland -> Vammervikens camping och Sävsjöns camping) och tycker att det är lite svårt att förhålla sig till de där större campingarna. Den här familjen är liksom inte för Böda direkt… MEN. Orsa Camping är mycket större än de vi vanligtvis brukar besöka. Dessbättre så är den också inte så välbesökt den här veckan vi är där. Därtill får vi också möjlighet att boka två för oss perfekta platser, precis vid stranden!

 

Orsa camping

 

Och det ska också erkännas att för de lite större barnen är det spännande att på sparkcykel ge sig ut och upptäcka runt här på Orsa camping. Det finns ett poolområde, en liten butik, ett par lekplatser (som ser större ut i beskrivningarna än i verkligheten), en hoppkudde, spelhall, glassbar, hundbad, flera olika servicehus med mera.

 

aktiviteter på Orsa camping

 

Strandnära tomt öppnar för fantastisk semester

Det är klart, ju bättre desto dyrare… Men att vi kostar på oss strandnära tomter är nog den bästa investeringen vi gör den här semestern! Våra platser ligger precis längs med Orsa campings egna strandpromenad och sedan tar sandstranden vid ner mot Orsasjön. Därtill är det otroligt långgrunt så det är perfekt med de små barn som vi har med oss. De äldre får ju därmed i och för sig gå ganska långt ut för att få ett ordentligt bad. Funkar väl för dem, lite is i magen behöver vi föräldrar ha…

 

 

Det som gör det så perfekt för oss är att vi kan hålla ”ruljangsen” igång även när barnen vill ta ett dopp. Vi ser, och är väldigt nära, vattenkanten så de äldre kan bada precis hur mycket som helst, och nästan när som helst. De mindre får vi såklart fortfarande följa med men vi vuxna kan lika gärna sitta där på stranden och hänga.

 

 

Husvagnen med allt är så pass nära att vi ser det som sker från den. Lätt att ta ansvar för matlagningen och samtidigt låta barnen hänga på stranden! Väl på stranden hämtar vi enkelt vattenflaska när någon är törstig och ett barn kan gå till husvagnen själv för att hämta ytterligare leksak. En vuxen kan gå och byta blöja utan att det behöver ta evigheter… Och framförallt, vi behöver inte tänka innan vi drar till stranden. Utan vi kan hämta efter behov vilket gör att det är så lättsamt liv vi lever de här dagarna här på Orsa camping.

 

 

Nu är det semester på riktigt – tack Orsa Camping!

Orsa camping bjuder på riktigt stereotypt campingliv, och vi njuter. Det är vad den här familjen behöver efter en pandemipräglad vår. Det är supervarmt väder. Det går inte att göra något annat än att bara slappa. Och bada, bada och bada. Vilket gör att eftersom det är så enkelt för oss så får vi verkligen vila. Vila, men också tid att umgås med fina vänner. Och det trots att vi är på semester med 6 barn och en hund. Orsa camping bjuder på det enkla campinglivet helt enkelt. Ni vet – vuxna vänner, vin från dunk i plastglas, förenklad matlagning och nöjda sysselsatta barn med stor frihet.

 

 

Ja ni hör – Orsa camping har det en storfamilj behöver börja sin semester med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *