Bäst i Test-kalas bjöd på galna utmaningar och en TV-studio

Under våren har det varit en hel del kalasande. Både Agnes som fyllde tio år (och firades med Fångarna på Fortet-kalas) och tvillingtjejerna som fyllde 8 år. Greta har länge varit helt inställd på vad hon vill ha för kalas. Hon vill ha ett Bäst i Test-kalas! 

Bäst i Test är TV-programmet som ger skrattkramp

Alltså, vi upptäckte det här programmet alldeles för sent och av en ren händelse. Vi satt och zappade på gammalt hederligt vis en kväll uppe i Lofsdalen. Där dök Babben Larsson upp och vi tänkte slötitta en stund. Men det går inte att bara slötitta, vi bara skrattar och skrattar. David Sundin är hysteriskt rolig och utmaningarna är både galna och grymt påhittiga. Och lösningarna gästerna har…

Kalasets upplägg

Tema Bäst i Test smyger över till att bli en TV-inspelning vilket gör att hela klassen plus kusin bjuds in. 16 barn kommer och hänger med på galenskaperna. Morbröderna är engagerade, en som Babben och en som kameraman. Lillkusinen blir assistent, storasyster scripta, mamma Elin är studiovärdinna och pappa Andreas kliver in i rollen som David Sundin.

 

bäst i test, david sundin och babben

 

Studiovärdinnan möte deltagarna när de kommer och välkomnar dem att slå sig ner i sofforna. Fnittriga sitter de där och ser en ”TV-inspelning” växa fram. De får information om att när scriptan håller upp olika skyltar ska de t.ex applådera eller invänta reklampausen. Studiovärdinnan delar upp dem i 4 grupper som under programmet ska möta olika Bäst i test-inspirerade utmaningar.

 

bäst i test utmaningar

Bäst i Test- utmaningarna

Varje moment inleds naturligtvis med de berömda ”bäst i test”-breven.

bäst i test-breven

 

Gemkedja

Fyra skålar med ca 100 gem i varje. Alla ska försöka sätta ihop så många gem de hinner till en kedja.

Klädnypor i ansiktet

I TV-programmet Bäst i Test så var utmaningen att sätta så många klädnypor som möjligt i ansiktet på en viss tid. Men vår barnvänliga variant är med Ahlgrens bilar som ska kletas fast. Till barnens storögda förtjusning.

Spotta grodor

Klassikern som funkar för de flesta! Gröna gelégrodor blir spottade så långt det är möjligt, nästa lagmedlem kliver fram till där den landat och spottar då sin osv.

 

 

bäst i test, spotta gelégrodor

 

Bäst i Test-förrådet

Här löser lagen uppgifterna enskilt, de andra hejar ivrigt på samtidigt! I den här delen har de också tillgång till det berömda ”bäst i test-förrådet”…

 

 

Utmaningarna är:

 1. Inte stöta marken-bana
 2. Släcka ljuset i cirkeln
 3. välta ankor
 4. bygga katapult

 

bäst i test - katapultbygge

 

Självklart innebar det att ”David Sundin” skulle ta sig fram längs med hinderbanan…

 

bäst i test, David Sundin testar inte nudda mark-banan

Tårtbygge

Gretas favoritprogram, förutom Bäst i Test, är alla dessa matlagnings- och bakprogram. Och en av favoritutmaningarna i Bäst i Test-programmet är när de tävlande skapar en så fantasifull smörgås som möjligt. Och därefter är twisten att de ska äta upp den. Detta har roat Greta så att hon kan gå och fnissa lite då och då åt detta. Självklart behöver vi ju fånga upp detta! Så som avslutande gren väntar en snällare variant av tävlingen: att bygga den högsta och godaste tårtan. Vi önskar ni hörde när barnen såg och förstod uppgiften.

 

roligaste bäst i test-utmaningen

 

Sedan åt de tårta. Och åt mer tårta. Och ännu mer tårta….

 

bäst i test tårta 1

6 tankar om “Bäst i Test-kalas bjöd på galna utmaningar och en TV-studio

 1. Hej!
  Vi ska oxå försöka oss på att köra Bäst i Test, jag undrar vart du har fått tag i klistermärkena till breven?
  Tack på förhand!

 2. Åh vilket fint kalas! Så inspirerande. Min dotter 8 år skulle också vilja ha ett BiT kalas så detta är perfekt input!

  Hur länge höll ni på? Blev det för kort eller för lång tid?
  Tack på förhand!

  1. Tack, ja det var roligt och väldigt lyckat! Tror att vi höll på ca 2 timmar. Lekarna/utmaningarna avslutades ju med tårtbak, så det kändes inte för länge 🙂

 3. Hej!

  Ser superkul ut!

  Jag är lite nyfiken på vad man behövde göra på dessa utmaningar. Hur gick det till och vad behövdes?

  Inte stöta marken-bana
  Släcka ljuset i cirkeln
  välta ankor
  bygga katapult

  Tack på förhand!

 4. Hej!
  Va kul att du gillar vårt kalas!
  Vi försökte att ta sånt vi hade hemma för att det inte skulle bli så krångligt ?
  Inte-stöta-marken-banan fick barnen uppdraget att ta sig från en punkt till en annan genom att använda saker de kunde hitta i vårt trädgårdsskjul.
  Släcka ljuset i cirkeln gick helt enkelt ut på att släcka ett ljus som stod placerat i en cirkel som man inte fick kliva i. Här fick de även använda sin fantasi med sakerna i trädgårdsskjulet.
  Välta ankor snodde vi mer eller mindre from tv-programmet och skulle få ner några badankor med hjälp att skjuta en fotboll på dem.
  Katapulten fick de ”bygga” av prylar från skjulet. De skulle få iväg en gummistövel så långt som möjligt!

  Lycka till!
  / Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *