Den här basen är grunden för de flesta luncher vi gör när vi är på tur. Går att variera i oändlighet men en favorit vi har är att göra den vegetarisk med Halloumiost (eller eldost som de svenska varianterna kallas). Eftersom den brukar funka även när vi har lite mer kräsna barn med oss så kände vi att det var dags att lägga upp det på bloggen. Kanske är det fler som kan ha nytta av vår Fejkade Stroganoff?!
Fejkad Stroganoff – vad menar vi?
Jo, anledningen till att vi kallar den för Fejkad Stroganoff är att det är en variant av vanlig tomatsås men smaken blir väldigt lik stroganoff i och med att vi slänger med lite grädde eller crème fraiche. Gör väldigt mycket för smaken enligt våra barn. Och alla vet ju att Stroganoff går att variera i oändlighet, det finns ju Korv stroganoff, Biff stroganoff, Halloumi stroganoff, Pumpa stroganoff osv. Så tanken med en fejkad stroganoff är att göra någon av ovan rätter, fast med en smidigare bas helt enkelt…
Vad har vi i vår fejkade stroganoff?
- Färdig pastasås
- Halloumi, korv eller vad ni nu är sugna på för dagen
- Grädde, crème fraiche
Guldkant:
- Gul lök (om ni inte vill släpa med den så funkar lökpulver helt ok)
- Senapsklick
Fejkad Stroganoff – serveras med…
Ris är ju det absolut vanligaste. På tur så brukar vi köra en ”koka i påse” för att det både går snabbare och är smidigare. Men vi tar ändå mer ofta med oss pasta, mest för att det är mest populärt hos barnen. Framförallt för att det är enklare ur matlogistisk synpunkt. Pastan kan nämligen kokas i pastasåsen. Andra gånger har vi använt Risentas olika blandningar tex frösotto och linsotto.
Gör så här:
- stek lök och halloumi/korven och lägg undan
- häll upp pastasåsen i kastrullerna och koka upp
- Lägg i pastan och låt koka tills ni fått den som ni önskar
- blanda i halloumin/korven
- Ät och njut
Utsikten på Sörknatten ger vår fejkade stroganoff än mer smak:
Utomhus är den allra bästa kryddan!