Äppelpaj på friluftssätt – mumsigt sätt att fira Äpplets dag!

Åh vad det dignar i träden av härligt smaskiga äpplen. För våra mellanstora barn börjar varje morgon med att plocka nattens fallfrukt för att göra trädgården redo för vår gräsklippare. De fina sorterar vi ut och samlar i ett stor fruktfat med löfte om att det är dags för äppelpaj. Äppelpaj på friluftssätt! En del kallar det Strövargodis men för oss är det helt enkelt friluftslivets äppelpaj! Så vad passar inte bättre än att vi njuter av en så här på Äpplets dag?!

 

 

 

Äppelpaj – vad är det?

Ja, alltså – för oss är äppelpaj på friluftssätt mer olika mumsiga efterrätter där äpple, socker, smör och havregryn är inblandade 🙂 Det kan vara att vi smörsteker äpplen och sedan blandar i havregryn och kanel. Ett annat sätt är att faktiskt göra en smuldegspaj.

 

Så här gör vi vår äppelpaj

Hacka äpplen i ganska små bitar för att snabba på tillagningen.

Därefter smörsteks äpplena mjuka. Sedan häller vi på havregryn tillsammans med en blandning av socker och kanel.

När äpplena är lite lätt mosiga och sockret har karamelliserat dem så är det klart!

 

 

Servera gärna med färdig vaniljvisp eller ännu bättre, med glass! Att mitt i skogen trolla fram glass ur en termos gör vilken vuxen som helst populär:-)

 

 

Njuuut av er mumsiga paj, gärna med en välfylld svampkorg bredvid er…

 

 

Här kan ni se hur vi har firat Äpplets dag tidigare!

Äpplets dag – vad gör ni den 25 september?

Äppelmos engagerar! Skördefest blir släktkalas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *