Upp till (föräldra-)kamp i Järvsö

För andra gången skickar Tuxer oss till vackra Järvsö och inspelningen av Wild Kids. Nu får vi möjligheten att bjuda med barnens kusiner och deras pappa Gustav. Att säga att det är en sprittande skara barn som sätter sig i bilen på fredagen, är en rejäl underdrift.

 

 

Tystnad, tagning!

På lördagseftermiddagen åker vi en bit ut på landet för att besöka inspelningen av ett tävlingsmoment och just denna äger rum på ett stort fält. Längst bort, vid skogsbrynet, har produktionen samlats runt själva arenan där föräldrakampen utkämpas. Barnen har många frågor om kameror, ställningar och en massa annat som förekommer vid en tv-inspelning. Jag och Gustav gör vårt bästa med att berätta och förklara. Det kryllar av produktionsmedlemmar med olika arbetsuppgifter och några av dem står och går igenom eftermiddagens inspelning med programledaren, Linda Lindorff.

 

 

Som att träffa sina idoler

Efter vad barnen upplever som en lååång evighet anländer Lejonen och Björnarna till platsen. Våra barn följer dem med stora ögon när de passerar oss fram till arenan och får instruktioner om tävlingen. Deltagarna är väldigt vana vid tv-inspelning och det märker man eftersom de finner sig snabbt till rätta. Och vips, efter att fått förklarat för sig att ”när vi kör så kör vi på riktigt”, så är det dags för tävling!

 

 

Att hålla hemligheter

Eftersom detta ska sändas först i vinter är resultatet topphemligt. Men det är rejält spännande och våra barn gör sitt bästa att heja och klappa så tyst som möjligt därför att vi inte vill störa inspelningen. Vinsten är att få träffa sina föräldrar så det är rejält känslosamt när det står klart att det ena laget stod lottlösa.

Efteråt tar assistenter hand om Lejonen och Björnarna för att sedan bege sig tillbaka till sina läger. Inspelningen är över för idag. Man rullar ihop kablar, stuvar undan stativ och teamet börjar röra sig mot bilarna. Men innan vi börjar röra oss tillbaka till hotellet får vi en kort pratstund med Linda Lindorff. Med glädje ställer hon upp på en bild med barnen och hon föreslår även att vi skulle ta en hoppbild. Våra barn är givetvis inte sena att nappa!

 

 

Det är hungriga och glada barn som äter en väldigt god middag på Bergshotellet. Samtliga – barn som vuxna – somnar ovaggade.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *