Vuxensegling – att prova nya saker

Det är egentligen först på senare år som jag har blivit benägen att prova nya saker. Förr i tiden var det inte lika vanligt. Men det har blivit allt från parkour till friluftsliv och nu segling! Det är både befriande och spännande att kasta sig in på okänd mark.

 

 

Under fyra torsdagar arrangerar Åmåls Segelsällskap nybörjarsegling för vuxna. Klubben ligger ju endast ett stenkast hemifrån, vi ser den från köksfönstret, så känns det nära och bra. Jag har aldrig seglat i hela mitt liv, men blir väl omhändertagen av instruktörerna Magnus och Nina. De sätter mig omedelbart i arbete och förklarar hur man riggar båten med segel och roder. Några knopar som jag plockat upp från aktiviteter med Friluftsfrämjandet kommer till användning och gör att jag bara känner mig halvt bortkommen.

 

 

Jag behöver handledning i varje moment och det är mycket att hålla reda på. Antagligen är det så här mina högstadieelever känner när jag bombarderar dem med ämnesord från SO-ämnena. Överväldigande förvirring!

 

 

Men efter en stund börjar jag åtminstone uppleva att jag sånär hittar bland skot och knopar. Det är kul redan från start, men nu börjar det bli riktigt roligt. Jag seglar! Om än med handledning från instruktör och tillsammans med min seglarkamrat.

 

 

Att få vara på sjön med gott sällskap och känna hur vinden för mig framåt är sannerligen en upplevelse. Sen skadar det ju inte med Åmålsvikens natursköna inramning!

 

Om du får välja, vilken aktivitet är du nyfiken på att testa?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *