Adventsfika i fantastisk miljö – Julstämning i skogen

Advent och fika, adventsfika. Det hör liksom ihop.

Det är så härligt att se hur facebookflöden, instagram och bloggar fullständigt exploderat i julförberedelser, så många som njutit av årets första adventsfika – som den julknarkande familj vi är så har ju även vi gått ”all in” inför förste advent. Hos oss firar vi jul hela december, har vi turen att den första adventshelgen ligger i november så upplever vi att vinner vi lite extra julstämning 🙂

 

För oss betyder december en massa små mysiga aktiviteter som tillsammans bygger känslan för jul. För andra året i rad har Elin planerat in föräldraledigt på fredagar i december för att kunna njuta lite extra!

 

adventsfika elin irma

 

Första advent = skogstur

 

Som uppstart har vi sedan några år haft en skogstur då vi letar fönsterlav, hämtar hem gran- och lingonris för dekoration och ofta har vi fått njuta av en natur som gnistrar i frosten. I fredags var det dags igen, tillsammans med moster och två hundar stack vi ut i skogen för att plocka på oss till julpysslet.

 

adventsfika irma skog

 

Våra kära vilddjur ville också njuta av skogsluften så de stack iväg så plötsligt stod vi där med mossa, granris och en stor ångest för bortsprungna unghundar… Fyra timmar senare kom de tillbakaskuttande som om inget hade hänt…

 

adventsfika hundar

 

Släkten utsläpad för adventsfika i det fria

 

Ett annat återkommande inslag i vår julmånad är att Andreas släkt kommer upp från söder för en hel helg tillsammans. Vi firar själva julhelgen i Lofsdalen så därför blir det lite extra speciellt att få ha firande hemma hos oss, att kunna få vara tillsammans och dela glädjen varje år även med skånska klanen istället för varannan år-firande.

 

För att väga upp allt gott vi äter typ hela tiden så brukar vi ta oss ut på en liten tur för att få frisk luft och röra lite på oss. I år hade vi en fantastisk tur med vädret, hög kall luft och strålande sol mötte oss när en GPS-tipspromenad tog oss upp till lilla Röskalven där Elin och Irma mötte släkten med glögg, saffransbullar med smörkräm och en värmande brasa.

 

adventsfika irma adventsfika elin karvar adventsfika adventsfika fällar

adventsfika släkten

Barnen ville också dela med sig av sin förtjusning för s’mores…

 

adventsfika greta adventsfika agnes

 

Helgen avslutades med en mysig stadspromenad för att se de tända ljusen i torggranen, skyltsöndag som det var!

 

adventsfika gran adventsfika julskyltning

 

Nu ser vi fram emot alla mysiga decemberdagar vi har framför oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *