Galna dagar i maj och juni – är det bara vi som inte hinner med?!

Inte trodde vi att ett av våra inlägg skulle handla om det negativa med vårens alla aktiviteter… men vi har faktiskt verkligen fått kämpa med att hålla igång vardagen. Samtidigt kom sommarlovskänslan i och med den ihållande värmen och slog till med full kraft. Vi vill vara lediga nuuuu! Missförstå oss rätt, de flesta av dessa galna dagar i maj och juni är fyllda av roliga aktiviteter. Men det är ju något heeeela tiden!

 

galna dagar i maj och juni, djurungar

Hur kan allt hända samtidigt??

Är det bara vi som haft det kämpigt i värmen? Sommarlovskänsla. Att läsa böcker, dricka rosé med grannarna, gå ut och plocka blommor. Badstranden lockar, rabarberpaj och lata dagar i hammocken är det vi vill njuta av.

 

galna dagar i maj och juni, rabarberpaj

 

Istället behöver vi iväg på avslutningar, kalas, föräldramöten, studenter, inför sommaren-möten, tandläkar- och läkarbesök – ja, listan fortsätter för oss i all evinnerlighet… Även om det är väldigt roliga, mysiga och viktiga händelser så tar de tid från aktiviteter vår sommarlovskänsla vill att vi ska ägna oss åt!

 

galna dagar i maj och juni, läsa i hammocken

Galna dagar i maj och juni – så mycket på en gång…

Att vi aldrig lär oss. Det är inte bara ett år som mamma Elin ringt i desperation till gymmet. – Snälla ta bort några pass för mig dessa galna dagar i maj och juni. Det hinns inte med. Något som ska vara kul, hälsosamt och givande blir istället ett stressmoment. Samma med bloggandet, plötsligt så blev det jobbigt. Ingen inspiration trots otaliga roliga saker att skriva om och vackra bilder vi vill dela med oss av. Istället blev det ett stressmoment.

 

galna dagar i maj och juni, vackra bilder

 

Olika möten ska klaras av. Dagis- och fritidstider måste ändras och ibland barnvakter fixas. Ett pussel utan dess like som ska läggas. Tågtider, packningslistor, matinköp, ombokningar och avstämning med ledarkollegor – och glöm inte köpa födelsedagspresent för något barn är bortbjudet på kalas nästan varje helg.

 

galna dagar i maj och juni, bowlingkalas

Bowlingkalas för lillebror!

 

Samtidigt försöker vi avsluta ett skolår på båda föräldrarnas skolor med alla dessa schemabrytande dagar som blir just nu… Det är förlängd dag här, barn som slutar tidigare en annan. Ett utvecklingssamtal som ska pressas in nästa, matsäck ska packas och solkräm på. Ja, så slänger vi väl in ett par friluftsdagar och en bortsprungen hund på det.

 

galna dagar i maj och juni, fotboll

Galna dagar i maj och juni – så mycket roligt vi gjort!

Ja, det är en trött familj som landar i sängarna varje kväll. Men oftast med ett leende på läpparna.

För så mycket roligt vi har gjort dessa galna dagar i maj och juni!

Greta och Irma har fyllt 7 år. Vi har firat med glasstårta och jordgubbar på landet där vi fått leka med kusiner, myst med mammas mormor och upplevt både kattungar och kycklingar.

 

galna dagar i maj och juni, födelsedagsfirande

galna dagar i maj och juni, tvillingar, kalas

 

Vi har fått vara med om kusinens studentfirande inklusive spännande tågresa och avslutande kuddkrig. Alltid lika härligt att få hänga med skånska släkten!

 

galna dagar i maj och juni, tågresa

Lycklig fotbollsunge som numera samlar på fotbollskort, VM-versionen.

 

galna dagar i maj och juni, studentfirande

galna dagar i maj och juni, kuddkrig

 

Det har varit en hel del Strövarträffar, bland annat har det varit en fantastisk övernattning som innehöll så mycket kul men inte så mycket sömn 😉

 

galna dagar i maj och juni, tältbygge

galna dagar i maj och juni, tälta med barn

galna dagar i maj och juni, morgondopp

 

Pappa Andreas har varit i både Stockholm och Göteborg på fantastiska konserter, gött häng med goa vänner med både cykeltur, brädspelande och fotbollsmatch.

 

galna dagar i maj och juni, Foo Fighters

galna dagar i maj och juni, cykeltur i Stockholm

galna dagar i maj och juni, landskamp

Landskamp på Friends Arena, Sverige – Danmark.

 

Mamma Elin har både blivit firad på Mors dag och firat 20 år sedan studenten…

 

galna dagar i maj och juni, mors dag

galna dagar i maj och juni, frukost på altanen

 

Irma kom tvåa i knattejoggen, det har lekts med kompisar, varit på kalas, tagits otaliga dopp i sjöar runt omkring och spelats fotbollscuper.

 

galna dagar i maj och juni, knattejoggen

 

NU längtar vi ut på vårt nästa stora äventyr, nästan 5 veckor i husvagnen väntar (här kan ni läsa om våra första trevande planer)! Bland annat ska vi såklart testa nya saker på Friluftsfrämjandets ledarvecka i Idre. Så nu hoppas vi att ni följer oss här på bloggen för det kommer trilla in en hel del inlägg när vi väl drar iväg!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *