Schhh – vi bröt mormor och morfars karantän…

Usch vi funderar mycket kring hur vi ser på detta med corona och de konsekvenser det medför i vår vardag. Barnen har inte träffat sin mormor eller morfar på jättelänge. Familjen har varit hemma tillsammans så många veckor att vi knappt håller räkningen nu när det är riktlinjer att hålla sig hemma vid minsta symptom. Oddsen är ju rätt låga för en storfamilj liksom… Så en solig lördag så bröt vi faktiskt mot mormor och morfars karantän genom att besöka dem!

 

säkerhet en självklarhet

Ja, det låter väl värre än det var med att vi bröt deras karantän… Självklart är vi försiktiga! Vi är alla väl medvetna om de råd och riktlinjer som gäller. Därför är alla utomhus hela dagen och stackars barnbarnssugna morföräldrar får nöja sig med att sitta och titta på avstånd. Det är därtill många turer för att tvätta händerna och även om det ibland är otroligt störigt att det inte kan hjälpa till när vi föräldrar har händerna fulla så är besöket mycket värt. För oss alla!

 

bebis borde vara i karantän

 

Skogskarantän ett nytt begrepp

Njutomhus står på dagens agenda och därmed så är det faktiskt vad vi gör. Vi bara hänger där på landet. Planen är att gå en sväng till skogs men naturen bjuder på så mycket mysigt att det den här dagen räcker med närområdets uteaktiviteter. Det som är glädjande att se mitt i den här krisen är hur fantastiskt många som faktiskt tar skogskarantän, det vill säga att de spenderar timmar på skogsutflykt med familjen. Vilken fantastiskt positiv sidoeffekt av denna obehagliga pandemi som pågår.

 

efter sjukstuga kommer sol

 

 

I en hamn kan det också vara karantän…

Ja, nog märker vi att barnen är medvetna om vad som pågår. I leken vid bäcken så är det en hamn där båtar hamnar i karantän och behöver muntras upp genom att få titta på en invigning (nej, de är inte helt med på alla riktlinjer och begrepp som tur är haha). Naturligtvis får vi även denna dag några ofrivilliga blöta barn. Ända upp till midjan av iskallt vatten, det genererade ganska höga tjut och en mysig stund invirad i filt på den soliga altanen.

 

 

Livet på landet

I en låda under en värmelampa är dagens stora begivenhet. De söta kycklingarna som bor där får frekventa besök av barnen som diskuterar namn, gosar och städar. Ingen känsla av karantän där inte!

 

 

Kreativ lerkonst

Något som också sysselsätter stor del av dagen är att de kommer på att skapa med lera. De geggar, provar och snart ligger det en rad alster på tork i solen. Det är ljusstakar och bajskorvar. Ja ni vet, så där som det är när barn leker.

 

karantän blev lerkalas

 

Vilda bebin i karantän?

Mormor och morfar har en liten, med betoning på liten, sandlåda som alla kusiner bara älskar. Den här dagen är det framförallt platsen där vi hittar vilda bebin. Han njuter verkligen av att flytta sand från ena sidan till den andra. Han njuter också av sällskapet av syskon och kusiner. Framförallt så njuter han av att få gå loss med spaden på alla deras skapelser… Inte lika positivt mottagande av dem just då ska vi nog erkänna. Där och då önskar de nog att han satt i karantän haha.

 

 

 

vårtecken

När solen skiner och våren kittlar så är det ett säkert vårtecken att tvätta bilar. Den här gången hade morbror sällskap av en storögd engagerad 1-åring. Dagar av karantän känns långt borta en sådan här dag. Skönt att få göra ”vanliga saker” utan att pandemin påverkar just där och då.

 

känslan att slippa karantän

 

Schhh – vi bröt mormor och morfars karantän

Den här dagen är ett fint minne i hjärtat. Kusinerna är så glada över att äntligen träffas igen. Mormor och morfar ”är på bio” så även om de inte får vara direkt med barnen och behöver vara utomhus hela tiden så får barnbarnen träffa dem. Och de sitter och tittar på alla upptåg barnen gör. Med 8 barn på plats är det mycket att titta på!

 

Så nej, vi bröt inte någon karantän för mormor och morfar. De jobbar som vanligt än så länge och är ju faktiskt inte ens 70 år än. Men vi behöver vara försiktiga. Och vi är försiktiga. Better safe than sorry säger vi oss. Och trots alla föreskrifter så har vi en superduperdag tillsammans. Det gäller bara att tänka till och framförallt att påminna varandra om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *