Vi är ju inte för prylar för prylarnas skull. Men vi har länge sneglat på en sk Omniaugn då vi söker möjligheten att även ugnsbaka lite smidigare på friluftskök eller i husvagnen. Så när vi vildcampar för första gången så är det också ett av våra mål, att provbaka citronkaka med pappans julklapp. Stor hjälp har vi av äldsta dottern tycker att det är spännande att prova nya saker när vi är ute på tur. Hemma är liksom intresset lite svalare…
Genväg för fokus på att baka i omniugn!
Vi är ju de där som tycker det är viktigt att göra mat från grunden. Det är väldigt sällan vi lagar halvfabrikat, och helfabrikat är det nästan aldrig. Men för att slippa dra med oss många olika ingredienser och för att vi helt enkelt inte vill eller hinner att förbereda hemma den här gången så köper vi helt enkelt en bakmix av citronkaka att ta med oss. Målet är ju att prova omniaugnen och att baka. Då håller vi oss till det den här gången.
Så här går det till att baka citronkaka på friluftsvis
Smörj och bröa formen
- smaktips är att använda kokosflingor istället för ströbröd
Vispa ihop bakmixen med vatten och häll över i formen
Lock på och sätt formen på gaslågan
- låt ugnen jobba i ca 45 minuter
NJUT av din nybakade citronkaka!!
Citronkaka bra början
Himmel så gott det är med citronkaka! Smaken överraskar oss när vi mumsar vi i oss stora bitar av smaskig saftig citronkaka, som en mer smakrik sockerkaka. Är ni ute efter en mysig fikastund med nybakt kaka så är det väldigt enkelt att ta med sig en bakmix, eller helt enkelt sätta ihop en egen av de torra ingredienserna hemma innan. Halva njutningen ligger också i att doften av nybakad citronkaka sprider sig i lägret. Det här tar vi med oss även på vandringar där vi önskar lite mer lyxiga pauser, att baka en kaka på plats är definitivt värt det (vi har ju också tipsat om Kladdkaka på friluftskök).
Har du provat baka i omniaugn?
Om ja, VAD kan ni tipsa oss om att testa!?