Citronkaka med omniaugn – första testet!

Vi är ju inte för prylar för prylarnas skull. Men vi har länge sneglat på en sk Omniaugn då vi söker möjligheten att även ugnsbaka lite smidigare på friluftskök eller i husvagnen. Så när vi vildcampar för första gången så är det också ett av våra mål, att provbaka citronkaka med pappans julklapp. Stor hjälp har vi av äldsta dottern tycker att det är spännande att prova nya saker när vi är ute på tur. Hemma är liksom intresset lite svalare…

 

citronkaka, omniaugn

 

Genväg för fokus på att baka i omniugn!

Vi är ju de där som tycker det är viktigt att göra mat från grunden. Det är väldigt sällan vi lagar halvfabrikat, och helfabrikat är det nästan aldrig. Men för att slippa dra med oss många olika ingredienser och för att vi helt enkelt inte vill eller hinner att förbereda hemma den här gången så köper vi helt enkelt en bakmix av citronkaka att ta med oss. Målet är ju att prova omniaugnen och att baka. Då håller vi oss till det den här gången.

 

citronkaka, det här behöver du

 

Så här går det till att baka citronkaka på friluftsvis

 

Smörj och bröa formen

  • smaktips är att använda kokosflingor istället för ströbröd

 

bröa för att baka citronkaka

 

Vispa ihop bakmixen med vatten och häll över i formen

 

baka citronkaka

häll över bakmixen av citrionkaka i formen

 

Lock på och sätt formen på gaslågan

  • låt ugnen jobba i ca 45 minuter

 

 

NJUT av din nybakade citronkaka!!

 

njut av citronkakan

 

Citronkaka bra början

Himmel så gott det är med citronkaka! Smaken överraskar oss när vi mumsar vi i oss stora bitar av smaskig saftig citronkaka, som en mer smakrik sockerkaka. Är ni ute efter en mysig fikastund med nybakt kaka så är det väldigt enkelt att ta med sig en bakmix, eller helt enkelt sätta ihop en egen av de torra ingredienserna hemma innan. Halva njutningen ligger också i att doften av nybakad citronkaka sprider sig i lägret. Det här tar vi med oss även på vandringar där vi önskar lite mer lyxiga pauser, att baka en kaka på plats är definitivt värt det (vi har ju också tipsat om Kladdkaka på friluftskök).

 

citronkaka på omniaugn

 

Har du provat baka i omniaugn? 

Om ja, VAD kan ni tipsa oss om att testa!?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *