Kvalitetstid på hoj

När dottern Agnes -på eget initiativ- föreslår lite lördagscykling, är pappan inte sen att haka på! Vi har båda ett ganska nyinförskaffat intresse för mountainbike sedan prova-på-kurserna i Idre (som du kan läsa om här) och har fina stigar och en teknikbana i närheten av där vi bor.

Vi beger oss till Hanebolsskogen. Eftersom intresset för friluftsporter är stort i Åmål finns här förutom motionsspår och vandringsleder även utegym, fotbollsplaner och längdskidåkning på vintern. Men den senaste tidens ökade intresse för mountainbike har lett till att kommunen, Friluftsfrämjandet och lokala föreningar byggt en teknikbana och fixat till ett antal stigar avsett för mountainbike.

Vi börjar i teknikbanan och den har Agnes bra koll på eftersom hon deltar i Kul-på-hjul, som är en teknikkurs för barn och ungdomar som Friluftsfrämjandets lokalavdelning Åmål/Säffle anordnar. Agnes blir min guide och förklarar vad som är viktigt att tänka på vid de olika hindren. Pappan får hålla tungan rätt i munnen ibland. Några av hindren är lite luriga och det gäller att ha koll på styret, bromsen och balansen!

När vi är varma i kläderna av turerna i teknikbanan tar Agnes med mig ut på en fin led som går både upp och ned. Här är det gott om stock och sten så det går verkligen inte att slappna av. Men det är en härlig stig och det är roligt att se Agnes uppskatta de utmaningar som det innebär. Det märks att hon njuter!

Och det är det som är så gött. Att det enda som krävs är en cykel och lite tid tillsammans. Så blir det en underbar lördagseftermiddag. Eftersom vårt liv just nu är minst sagt annorlunda och ibland lite kaosartat är det sällan alla familjemedlemmarna kan hitta på saker tillsammans. Därför får det bli sådana här guldstunder på tu man hand. På en stenig stig i skogen full med rötter. Med äldsta dottern. Som lever livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *