Annandag jul – lyckan när isen ligger!

Så här på annandag jul i år så går vi egentligen bara och väntar men Hoppsan verkar ligga gött i mammas mage så det är bara att njuta av jullovets alla möjligheter istället. Idag fick vi en spontan inbjudan att hänga med ut till norra viken här i Åmål för lite skridskoåkning. Då vi har utnyttjat stadens fritidsbank så hade vi lånat skridskor till alla så utrustning var inget hinder. Det var bara att slänga ner lite matsäck i en ryggsäck och ansluta de andra.

 

annandag jul, skridsko på naturis

annandag jul, familjemys

Skridskoåkning, en nyupptäckt aktivitet

Visst finns de där romantiserade barndomsminnena hos föräldrarna om utflykter till spolad is vid ortens skola eller turer till frusna sjöar men det börjar ju bli ett tag sedan… och i ärlighetens namn minns vi nog mest ostmackorna och den varma chokladen… Förutom Irma som börjat i hockey sedan länge är det ingen i familjen som egentligen åkt skridskor särskilt mycket. På jullovet ville även Greta prova hockey och var med på sin första träning och fick mersmak. Så lyckan att kunna ge sig ut på isen för lite extra träning var given. Även vi andra tyckte att den här sortens utomhusaktivitet verkligen var något speciellt och vi njöt alla! Lillebror som fick skridskor av tomten var på övernattning men vi kommer nog upprepa den här sortens utflykt fler gånger!

 

annandag jul, ut på isen

annandag jul, hockey på naturis

annandag jul, solnedgång

annandag jul, skridsko i solnedgång

annandag jul, skridskor

annandag jul, vattenpaus

Brasa på annandag jul bjöd på mat, värme och vila

Eftersom det inte var läge att mamman gav sig ut på isen just den här gången så drog vi med oss ved så det blev en aktivitet i sig att få fixa med brasan. Och tänk så mycket det gör för stämningen, eld kan liksom aldrig bli fel!

annandag jul, bf2018

annandag jul, brasa

 

Korv med bröd känns alltid så enkelt och utomhus är ju ändå allt gott! Och visst tillhör det att ha ungarna fulla med ketchupfläckar i hela ansiktet…? Efter några vurpor och krockar behövdes också lite paus och vad passade bättre på annandag jul att fika än grillad lussebulle. Utsikten var rätt ok den också!

 

annandag jul, lussebulle

annandag jul, åmål

Drönare avslutade i solnedgång

Tre härliga timmar gav både dagsljus, rastade barn och nöjda föräldrar. I slutet så plockades även Irmas julklapp fram och vi försökte oss på att flyga drönare. Himmel så svårt det är men samtidigt bjuder det på skratt, tjut och rörelse (för den landar ju inte där vi tänkt oss…) så vi fortsätter öva…

 

annandag jul, drönare

annandag jul, drönare i solnedgång

 

Annandag jul 2018 bjöd verkligen på äkta jullovskänsla!

 

annandag jul, jullov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *