Flyttkaos väntar efter bebisbubblan – vi tar allt på en gång..!

Vilken start på året! Faktum är att vi är rätt nöjda med den,hihi. Den 28 december kom vår lilla Hoppsan och det visade sig vara en John som genast flyttade in i familjens hjärtan. Det blev några dagar i bebisbubblan där vi njöt av vila, jullov och varandra. Men nu byter vi ut den mot några månaders flyttkaos!

 

flyttkaos, bebisgos

Bebisbubblan – ett kärt minne

Vi puppade in oss fullständigt i den omtalade bebisbubblan. Förutom gudmor (moster Emma) och såklart utflyttade storasystern så var det egentligen ingen besökstrafik förrän efter nyårshelgen.

 

flyttkaos, bonusstorasyster

 

En härlig men knasig tid där varken dag eller natt, morgon eller kväll spelade särskilt stor roll. Inte ens för de andra barnen eftersom vi kunde gå all in på att det var lov. Så bebisbubblan kommer vi minnas med värme och kärlek för vi tillät oss att njuta av den hela december. Bebisbubblan avslutades sedan storslaget med familjens egna nyårsfirande. Ett besök hos mammas mormor och sedan en egen 3-rätters middag innan vi med gott samvete alla sjönk ner i soffan i väntan på fyrverkerierna.

 

Flyttkaos, trerättersmiddag

Flyttkaos, nyår

Januari bjuder på flyttkaos

Det var nämligen så att på nyårsdagen så började nästa del! Vi har ju en flytt på gång, den 1 februari så får vi äntligen tillträde till vårt nya hus: ”Fyren” vid Vänerns kant. Ganska snabbt förstod vi att projektet att flytta en 5-barnsfamilj inklusive ett spädbarn och en nyförlöst vuxen skulle bli en utmaning. Redan nu har vi byggt upp en rejäl tacksamhetsskuld till familj, släkt och vänner – och då väntar några veckor till…

 

Flyttkaos och bebisbubbla

Mormor har också rullat nästan allt vårt ömtåliga inför flytten!

Varje dag så har vi haft som mål att rensa eller packa något inför flytten. Första och största utmaningen var att gå igenom allt som samlats på vinden de 10 år vi bott här. Säkert två tredjedelar har lagts ut till försäljning, skänkts till andra eller helt enkelt gått till soptippen. Men vilken lättnad att ha gått igenom allt, och då menar vi ALLT, som flyttar med till nya huset.

 

flyttkaos, flyttpacka

 

Nu i slutet av januari så intensifieras vårt packande och rensande. Men ibland behöver vi bara få en paus. En liten tur ut i det gnistrande landskapet utanför.

 

flyttkaos, utflykt

Börjar bli mer verklighet nu!

Och turen var på vår sida, i helgen fick vi möjlighet att köra bort ett första lass och stapla lådor i gillestugan och på vinden. Morbror och morfar tog alla barnen ut på landet medan mormor kom in till stan med uppdraget att hålla bebis glad och nöjd. Dessutom så ordnades firandet av vår 10-åring med både önskemat, jordgubbstårta och presenter.

 

flyttkaos, jordgubbstårta

flyttkaos, firar 10-åring

 

Vi föräldrar körde flera rundor och när dessutom bästa vänner från Stockholm överraskade så blev även vindens saker bortkörda och stora delar av källaren röjd. Att vi sedan kunde njuta av lite spel på kvällen var ju en trevlig belöning av dagens slit. Dessutom hann vi ta lite mått i olika rum, planera om lite på flyttordningen och drömma lite…

 

flyttkaos, mäta

flyttkaos, bebis

flyttkaos, spelkväll

 

Nu är det bara en helg kvar och totalt 9 dagar innan vi får nycklarna på riktigt!

Vi längtar men inser också att det är cirka en månad till av fullständigt flyttkaos… Som tur är kommer det lite paus och återhämtning efter allt detta genom att vi planerat in sportlov i Lofsdalen en bit in i februari/mars.

Tror vi kommer att behöva det 😉

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *