Vattenfärg på is – en mysig söndagsaktivitet

Söndag som bjuder på sol, några ynka plusgrader och slask – vad hittar två inflyttningsfestströtta ledare på med en Strövargrupp då? Jo, syskonen drar fram ett av sina barndomsminnen – vattenfärg på is och snö. Nu hoppades vi att våra barn skulle tycka att det var lika kul som vi tyckte när vi var barn.

 

vattenfärg, is

 

Kommentaren från barnen på hemvägen värmde hjärtat: – det var jättekul idag!

Och sedan började de planera för nästa gång vi skulle måla is med vattenfärg. För det här var kul, häftigt, läckert – ja, orden att beskriva dagens aktivitet var många!

 

vattenfärg, hjärta

 

Vattenfärg och fantasi

Det som är så bra med den här aktiviteten är att det nästan inte krävs något, vattenfärg och penslar samt snö och is. Och fantasi såklart! Grundfärger räcker gott men ett tips är att ha tåliga penslar, det är rätt tuffa ytor de målar på. Vi använder ”vuxenpenslar”, dvs penslar som vi skulle köpa för att måla t.ex väggar.

 

vattenfärg, måla på is

vattenfärg, pensel, tålig

Isens struktur fascinerar

Alltså. Att inte dras med som vuxen är svårt. Alla fastnar för det häftiga i att se hur färgen lyfter fram strukturer som inte ögat direkt upptäcker. Färg och form fascinerar både stor och liten, det är många isbitar som börjar studeras och ju mer vi tittar ju mer upptäcker vi. Och det är ju så vackert. Även utan vattenfärg…

 

vattenfärg, struktur, fascinerande

vattenfärg, isflak

Vänern bjuder på fantastiska utsikter och dramatisk islossning

 

is, ice

 vattenfärg, head

– Kolla! Den är liksom i två olika lager, wow!

Ingen tur utan fika!

Efter en timmes experimenterande och intensiv kreativitet var det dags att fika och sedan en lite värmehöjande skogspromenad. Ibland är det enkla det bästa.

 

fika, måla vattenfärg

fika, friluftsliv

 

Att lägga vattenfärg och några penslar i ryggsäcken tillsammans med fikat är ett enkelt recept för en härlig söndagsutflykt! 

 

vattenfärg, Friluftsfrämjandet, Åmål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *