Göra ingenting kan vara så skönt!

Dagen då vi skulle ge oss av. Äntligen skulle vi åka till vårt älskade Lofsdalen för två veckors sportlov. Men så blev allt lite upp-och-nervänt. Lillebror är hos biologiska mamman och drar på sig magsjuka (här kan ni läsa om när vi bestämde oss att bli familjehem). Jaha. Hur gör vi då? Efter flera diskussioner fram och tillbaka så bestämmer vi oss för att vänta på lite rådgivning från socialtjänsten. Alltså kan vi inte åka söndag morgon som planerat utan det blir en dag hemma. En strålande dag. Fullt av att göra ingenting. Kan det bli bättre?!

Sol och tid = utefika

Lång sovmorgon och lika lång frukost inleder dagen. Solen letar sig in genom fönstren och lockar ut barnen på en upptäcktsfärd i vårt nya kvarter.

göra ingenting, utegym

Testar utegymmet som är precis bakom vårt hus

göra ingenting, träna utomhus

 

Mamma Elin tar hunden på långpromenad. Efter en stund sammanstrålar vi alla vid huset igen och pappa Andreas överraskar alla med att ha packat ihop lite fika för en spontan tur ner till sjön!

Så enkelt, så mysigt

Bara cirka 400 meter från oss har vi Örnäs Camping som ligger precis utmed Vänern. Under vintern har de byggt en bastustuga precis vid vattnet och utanför den står det en utemöbel. Där slår vi oss ner. Barnen kikar lite i området medan vi vuxna dukar upp. Inget fancy pancy utan lite varm dryck, juice och mammas mormors berömda ”misslyckad Baron” (liknande Silviakaka) och några digestivekex. Men det blir ändå himla mysigt. Värmande sol, glittrande vatten och massor av tid. Vi njuter av vårkänslor samtidigt som vi diskuterar om det egentligen är bra med vår redan i februari…

göra ingenting, mamma

göra ingenting, pappa

 

göra ingenting, förbereda fika

göra ingenting, samtal med barn

göra ingenting, fika på bryggan

göra ingenting, varm choklad

göra ingenting, utsikt

Lekfullhet kommer med tid

När vi fikat färdigt börjar barnen leka bland stenarna. Vi vuxna fortsätter prata om klimatförändringar, packlistor inför sportlovet och vänskap. Sitta och bara göra ingenting. Efter en stund lockas även vi ner bland stenarna och med tiden kom lekfullheten. Det blir bus med lycklig hund och ingen har särskilt bråttom hem…

 

göra ingenting, strandlek

göra ingenting, stenar

göra ingenting, sköna söndag

göra ingenting, leka med kameran

göra ingenting, blöt hund

göra ingenting, bus med hund

göra ingenting, lycklig hund

göra ingenting, lek med hund

Tänk att det kan vara så skönt att göra ingenting!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *