Lusten för slalom har vaknat – vi åker mer än någonsin!

Ni som följt oss ett tag vet att vi är ganska varierande i vad vi hittar på här uppe i Lofsdalen. En favorit är ju längdskidturer men njuter också bara av att utnyttja snömängderna till lek och bus. Det senaste har också varit att vi upptäckt nya områden med hjälp av skoterutflykter. Men i år hände något. Lusten för slalom har verkligen vaknat hos de stora barnen och med vänner på besök så har det redan blivit många timmar i systemet.

 

Lusten för slalom, väntan i lift

Lusten för slalom, #hjärtaLofsdalen

Favoritbackarna

Lofsdalen har ett härligt glidarvänligt system med många långa backar i lagom lut. Ni vet sådana där backar som erbjuder känslan av att du åker snyggt. Fina svängar hinns med, det blir vind i ansiktet och vidunderlig utsikt som du njuter av under tiden. Perfekt för alla oss som inte måste ha grymmaste utmaningen hela tiden utan är ute efter åkglädje. Lusten för slalom väcks verkligen i dessa pister. Här är det de röda längst bort vid liftarna Bergsliften och Tvären som vi gärna återvänder till, allra helst genom att ha åkt Toppsvängen <3

 

Lusten för slalom, ensam i backen

Lusten för slalom, njuter i pisten

Lusten för slalom, pappa

Lusten för slalom, utsikt

Gupp nya kärleken

Det här med barn och åka i skogen?? Efter kommer en stor vuxen med stor bräda, känns liksom inte lika coolt som på de stora ytorna i pisten. Men helt klart så älskar barnen de där ”off pist”-turerna. Härligt kittel i magen, att få ducka för kvistar och göra små hopp, att ha luft under skidorna ger en enorm frihetskänsla. Tydligen… haha. Här i Lofsdalen finns dessutom Äventyret som verkligen bjuder på allt det där!

 

Lusten för slalom, skogen

Lusten för slalom, snowboardpappa

Lusten för slalom, styrtunga

Vägen till lusten för slalom går via magen

En klyscha men så sant. För att kunna njuta av skidåkningen så behövs det ett gott humör och det får i alla fall vi genom att hela tiden hålla blodsockret uppe. Numera kan vi ändå åka rätt många åk innan det är paus men när barnen var mindre blev det påfyllning efter nästan varje åk… Men visst behöver vi fortfarande fika flera gånger på en skiddag! Och det är liksom lite av grejen, att hinna prata om sina härliga åk och dagens upplevelse.

 

Lusten för slalom, fikadags

Lusten för slalom, pommes frites

Lusten för slalom, matsäck

Dyrt men värt det

Ja, det här är ju det som är lite smolken i bägaren. Det är förfärligt dyrt att t.ex lösa liftkort för en hel familj. I år är ju våra mellantjejer fortfarande under 8 år och därmed åker gratis men det flyger verkligen iväg tusenlappar när lusten för slalom ökar antalet dagar i pisterna.

 

Lusten för slalom, närbild

 

Men glädjen vi ser hos barnen, den där goa långkalsongströttheten vi känner på kvällen och känslan av nöjdhet som bara en dag i backen kan ge gör definitivt det hela värt. Men vi får spara. Och vi passade på att återigen använda den fantastiska möjligheten som Fritidsbanken ger, den här gången slalomutrustning till nästan hela familjen. Det är många pengar sparade…

 

Lusten för slalom, långkalsonger

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *