Batteriladdardag – om några dagar i fjällen

Vi har ju den stora lyckan i att Elins föräldrar har en stuga i Lofsdalen, ni vet den lilla byn med den stora skidåkningen i Härjedalen… Inte nog med att stugan är familjens paradis och samlingspunkt för nära och kära under vinterhalvåret – vi har också möjligheten att, om tillfälle ges, dra dit upp för en snabb batteriladdardag. Få njuta en eller ett par dagar av fjäll, myrar och lugn.

 

batteriladdardag

 

Hund, höstfärger och snålblåst – en batteriladdardag på fjället.

I helgen åkte jag med svärfar upp till stugan för att hjälpa till med ved, reparationer och annat som måste till för ruljansen ska fungera säsong efter säsong.

 

batteriladdardag

batteriladdardag

 

På lördagsförmiddagen fann jag mig själv plötsligt mitt uppe på ett mindre berg. Med en hund dessutom. Vad hände där liksom…

Hade du frågat mig för tio år sen om friluftsliv, hundar, vandring och liknande så hade jag antagligen skrattat högt och återgått till mina trygga vardagssysslor. Men sedan några år har utebacillen verkligen smittat mig. Och det verkar inte som om jag kommer bli frisk.

 

Paradis för oss alla!

Och hund skulle jag heller VERKLIGEN inte ha. Likväl är det jag som propsar på att familjehunden Tesla minsann ska följa med mig och svärfar upp till fjällen. “Det vore ju fint om hon kunde springa runt och nosa lite på fjället”, argumenterar jag…

 

batteriladdardag

 

Hunden Tesla och jag hoppar i sele respektive vandringsskorna och drar ut på fjället. Det är inget vykortsväder som möter oss men på något vis gör vidderna och färgerna att det inte spelar nån roll. De gråtunga skyarna och den höstkalla, friska vinden ramar liksom in landskapet. Det passar på nåt vis. Dessutom känner jag mig lite extra tuff som trotsar väderleken och ger mig ut med livet som insats (nåja).

 

batteriladdardag

Topptur för nybörjare

Jag och Tesla tar sikte på ett närliggande,mindre berg som ligger i rakt nordlig riktning från stugan. Vandringen är på cirka 4 km och är mer vacker än krävande. Längs vägen passerar vi myrar i höstens alla färger, vindpinade fjällbjörkar och de klassiska ledmärkena. En bit upp på berget passerar vi trädgränsen och vinden tilltar i styrka. Väl uppe på toppen vänder jag mig om och beskådar en fantastisk utsikt över Hovärken, Lofssjön och ett otal berg i fjärran. Den molniga höstkostymen som omgivningen klätt på sig är fantastisk. Vi stannar en stund där uppe, jag och Tesla och tar in landskapet.

 

batteriladdardag

batteriladdardag batteriladdardag

batteriladdardag

batteriladdardag

 

Jag propsar på att vi ska ta en groupie men Tesla och elementen vill annat. Hunden förstår inte poängen att titta in i kameran och le och vinden gör allt den kan för att telefonen, som jag lutat mot en sten, ska svaja tillräckligt mycket så att bilden blir… intressant.

 

batteriladdardag

 

När vi kommer tillbaka till stugan verkar det som om Tesla är nöjd med turen. Efter att ha gått och druckit vatten lägger hon sig raklång på stuggolvet och somnar. Jag passar på att fylla på vätskereserven på altanen, precis lagom till att det börjar regna. 

 

batteriladdardag

En lagom batteriladdardag 🙂

/Andreas

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *