Dagar vi minns – om sommarlov i skånska pärlan Yngsjö

Yngsjö – ett av våra paradis vi ständigt återkommer till. Hade det inte varit för att barnens farfar hade vi nog inte hittat denna mysiga plats på jorden. Nu har vi turen att det finns en bra orsak att år efter år tillbringa sommarlovsdagar i Yngsjö. Dagar vi minns resten av året.

 

dagar vi minns, sandängel i yngsjö

Den gamle och havet

Första gången Elin kom till Yngsjö så var känslan när när hon mötte den milsvidda sandstranden att hon kommit utomlands. Att vara uppvuxen med insjöar och klippbad är ju rätt stor skillnad från sand mellan tårna och doften av saltvatten. Som soldyrkare är ju också det här platsen där hon laddar sina batterier allra bäst. I år blev det bara några dagar på den soliga sandstranden men effekten av dem kommer finnas kvar långt in i höst. Dagar vi minns, dagar som gjorde gott!

 

dagar vi minns, soldyrkare

dagar vi minns, full fart ut i vattnet

dagar vi minns i yngsjö

dagar vi minns, havsbad i yngsjö

 

I Yngsjö möter farfar upp. Där bor de, han och hans nyfunna kärlek (eller ja, ny och ny men ni förstår), när de inte är ute och reser. Och barnen njuter. Vi vuxna njuter. Avslappnat umgänge med nära och kära. Semester på riktigt.

 

dagar vi minns, häng med nära och kära

dagar vi minns, grillkvällar som smakminnen

 

Här finns så mycket att upptäcka i närområdet men det slutar nästan alltid med att nästan all tid spenderas på stranden, med en tripp till närbelägna Åhus, stigcykling i tallskogen eller helt enkelt med massor av mys i stugan. Dagar vi minns med värme. Spel på altanen, grillkvällar, ljumma sommarkvällar och bus i havets vågor.

 

 

dagar vi minns, strandfynd

dagar vi minns, tid med nära och kära

dagar vi minns, kusiner spelar spel

dagar vi minns, stigcykling i yngsjö

 

Obligatorisk dagsutflykt

Sommarskuggan. Äntligen vet vi vem det är. Idag är det upplösning på årets Sommarlov, barnprogramserien som ramar in ledigheten för våra barn. Flera år nu har detta varit en guldkant som följt med sommaren och en återkommande höjdpunkt har varit att besöka inspelningen i Malmö. Så även i år. Den här gången var det första gången vi besökte en dag med artist och därmed var det helt andra förutsättningar när det gäller platser. Tidigare år har vi suttit vid podiet väldigt nära men nu blev det med utsikt från kullen längre bak. Men det var det värt när en av barnens absoluta idoler var på plats, Wiktoria! Så med frukostkorgen packad och träff med skånska vänner bokad så var det lätt värt tidig revelj och bilresan på cirka en timme.

 

dagar vi minns, besök på Sommarlovsinspelningen

dagar vi minns, sommarlovsinspelning i malmö

 

”Dagar vi minns och bevarar” – textrader om ljusa sommarnätter från ”Dina färger var blå” av Tommy Nilsson letar sig lätt fram när vi försöker beskriva våra ljuva sommarminnen från Yngsjö. Dagar vi minns med glädje. Sommarlovsdagar <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *