En aktiv påskhelg – äggjakten en utmaning!

Påskhelgen, för oss en aktiv påskhelg, är en tradition hos oss sedan måååånga år. Vi återvänder till vår pärla i Lofsdalen där vi träffas med vänner och släkt för en fjällsemester med både bus, spel, skidåkning och massor av bara vara. Påskafton blev en underbar dag med äggjakten som höjdpunkt, påskdagen bjöd på lite gråare toner med kvalitetstid och annandag påsk dök upp med förnyad högsommarvärme.

aktiv påskhelg, påskpyssel

En påskafton att minnas

Påskafton i år blev som en drömdag. Den perfekta vårvinterdagen. På morgonen drar mamma Elin iväg på 12 kilometer i nypistade spår tillsammans med hunden.

 

aktiv påskhelg, långfredag

 

Hemma smörjer hela familjen in sina ansikten med en rejäl dos av solskyddskräm och ett flerdagarsprojekt av snökojebygge inleds utanför stugan.

 

 

aktiv påskhelg, lek i snön

 

Innan det är dags för korv på soliga altanen så smiter pappa Andreas och lillebror iväg för en timme i slalompisten (de andra åkte årets dos under sportlovet, läs om -> lusten för slalom)

 

aktiv påskhelg, slalom

aktiv påskhelg, älska fart

Äggjakten är såklart påskhelgens höjdpunkt

En återkommande tradition är att alla samlas i en kö efter stigande ålder på altanen. Där förbereder vi oss för höjdpunkten – äggjakten! Hos oss skapar påskharen en aktiv påskhelg genom att sprida ut sina efterlängtade påskägg ute i snön runt stugan. Sedan får de yngsta börja, i år assisterade papporna väldigt gärna… Därefter startar vi i åldersordning med 10 sekunders mellanrum och det är kamp! Det är full fart ut i snön och de vuxna bjuder på sig själva för att skapa stämningen (läs -> om vårt tänk om vad det ger om en vuxen engagerar sig lite).

 

aktiv påskhelg, äggjaktsstart

aktiv påskhelg, äggjakt

aktiv påskhelg, godis

 

Påskdagen = pilgrimsloppet i Lofsdalen

En tradition som har letat sig in i stugan de senaste åren är att vi brukar vara ett gäng som deltar i det årliga Pilgrimsloppet som anordnas här i Lofsdalen. Pilgrimsloppet är ett 3 mil långt lopp över fjällvidderna. Det fungerar också som seedningslopp och stora stjärnor som Ida Ingmarsdotter och Ebba Andersson kom i år och deltog. I år så var det ett rejält manfall från oss men Sofia stod upp för stugans ära och representerade Gulärlans SK i loppet. Vi andra skidade ut och hejade glatt på. Det i sig blev, trots överraskande grått väder, kvalitetstid för mamma Elin med Greta och morbror Oskar med Irma. Dagen avslutades med mysig badtunna.

 

aktiv påskhelg, kvalitetstid

 

Annandagen avslutar en härligt aktiv påskhelg

På annandagen var solen tillbaka igen med full kraft. Återigen sprider vi ut oss i den lilla orten. Några ger sig iväg och njuter av smörig åkning på säsongens sista dag i pisterna. Andra ger sig ut i längdspåren för att återkomma med fräknar och ett lycksaligt leende på läpparna. Men de flesta av oss bara hänger på altanen eller snöbusar precis vid stugan.

 

aktiv påskhelg, lilla loffe

aktiv påskhelg, lofsdalsspår

Hur har ni haft det i påsk?

 

2 tankar om “En aktiv påskhelg – äggjakten en utmaning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *