Skattjakt ordnad av en älva!

Pappa, har du sett! En älva har lagt en karta under min rumpa! Vi ska på skattjakt!!

En helt vanlig söndagskväll? Eller inte…

Det går inte annat än att imponeras av barnens otroliga förmåga att ta tillvara på det mest ovälkomna utevädret på bästa sätt. Eller ja. Det är väl helt enkelt så att vädret inte är en faktor i deras liv mer än nödvändigt kanske? För i helgen så har vädret här i Åmål varit, ja vi vill nog kalla det TRÅKIGT. Grått, dimmigt och pendlande upp och ner runt nollan. Kyla och snålblåst ute har blandats upp med ett snabbt försvunnet snötäcke.

 

skattjakt snö mörker

 

Så vaknar Irma på morgonen med en väldigt spännande upptäckt, en skattkarta, i sin säng. Det är med hälsningar från Älvan och det är en mycket detaljrik karta som lockar syskonskaran med skattjakt. Men någonstans i alla fantastiska gissningar om varifrån, varför osv så uppstår en tanke om att detta ska ske när det är mörkt… Så börjar väntan…

 

skattjakt skattkarta

 

På eftermiddagen smyger de två större tjejerna ut i trädgården och smusslar runt i trädgården en bra stund, utan tanke på att det snöar och är slaskigt… Skattjakt kan sysselsätta på många sätt, hihi.

 

ÄNTLIGEN SKATTJAKT

 

Så har vi då äntligen ätit middagen och mörkret börjar krypa närmre. Barnen slänger på sig jackor och mössor, tur är att stövlarna är fodrade för de rusar ut i snöslasket! Dags för skattjakt.

 

skattjakt i mörker reflexer

Allt är mer spännande i mörker

 

Utrustade med ficklampor diskuterar Greta och Irma kartan; – var ligger det där och vad är det där? De två ”älvorna” fnittrar lite bredvid de yngre barnen och studsar lyckligt strax bakom när deras skattjakt drar igång.

 

skattjakt med skattkarta

 

 

skattjakt med älvorna bredvid

 

Så hittar de skatten. Några figurer som storasyster donerat till leken. Lyckan. För det var inte skatten som var viktig. Skattjakt. Att vara på skattjakt var sååå spännande. Så det var en rödrosig och uppspelt barnaskara som pladdrade på i bastun den eftermiddagen.

 

Vi föräldrar? Inte ett skvatt hade vi med denna skattjakt att göra… De två stora tjejerna har fixat det alldeles själva, de yngre gav sig hän och vi hejade på. En vanlig söndag. Eller inte…

 

Fantasi, så fantastiskt! 

 

skattjakt ordnad av vår älva

Vår alldeles egna lilla älva… <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *