Ett barns upplevelse – Irma berättar om sin flygplansresa

Mamma Elin hjälper Irma att berätta om sin flygplansresa, ett barns upplevelse av att få flyga, att vara själv med mamma och hur mycket spännande hon såg när hon fick vara på flygplatsen.

 

Det började med att mamma väckte mig mitt i natten. Greta är sjuk. Irma, vill du följa med till Stockholm? Sen var det svårt att sova. Jag tyckte det skulle bli så spännande.

 

En gång förut har jag flygit flygplan, när vi fick åka till Kanarieöarna för farfar (familjesemester, Elins red.). Då fick vi åka länge, länge. Vi fick mat då också. Den var inte så god. När vi skulle flyga till Stockholm fick vi inte mat. Det var för tidigt. Men mamma fick te och jag fick juice. Och mamma hade med smörgås till mig.

 

01b 02b

 

Hon piloten var inte pilot, hon hade liksom hand om oss passagerare. En passagerare är en person som reser med flygplanet. Hon, hon hjälpte oss att hitta bra platser så att jag kunde få titta ut och se marken från uppe i luften.

 

03b 04b 05b

 

Det var pirrigt att vara på flygplatsen. Någon skulle kolla vår telefon, ja alltså vi hade ju biljetterna i mammas telefon. Och då fick jag också se hur de skickade resväskorna. Sen fick jag tuggummi av mamma.

 

 

När vi kom fram till Stockholm fick vi åka buss till flyghuset, jag har aldrig åkt buss förut tror jag. Och sen fick vi åka taxi. Det har jag heller inte åkt förut. Men då var jag jättetrött.

 

06b

 

När mamma pratade med tuxerfamiljerna fick jag spela på plattan. Det får jag nästan aldrig. Det var jättekul. Och det var jättekul att få testa och se de nya kläderna. Jag längtar efter en ny finjacka.

 

07b

Ett barns upplevelse av Arlanda

När vi skulle åka hem var vi på den storaste flygplatsen i Sverige. Stockholm är vår största stad. Mamma sa att vi hade mycket tid så jag fick bestämma vad vi skulle göra. Det var spännande! Vi åkte rulltrappa. Vi åkte också en rulltrappa utan trappor, det var lite konstigt. Men smart för väskorna.

 

08b 09b

 

Jag ville inte äta mat men mamma tyckte att vi kunde äta glass. När vi fikade så tittade vi jättemycket på när flygplanen lyfte och när de landade. Vi såg människor som tog hand om planen, de tankade dem och flyttade klossarna vid hjulen när de skulle åka. Men vi tyckte de var lite slarviga när de slängde resväskorna på det där som rullade in dem i flygplanet. Tänk om något går sönder inuti dem!

 

10b 11b 12b

 

När vi skulle flyga hem såg vi hur vi åkte genom molnen. Det var lite läskigt att vara över molnen. Men att se alla pyttesmå bilar och hus var lite roligt. Vi skojade att det var som i ett dockhus. Sen kom hon som inte är pilot och bjöd på choklad, den var jättegod!

 

13b 14b

/Irma

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *