Fascinerande växter – dagen då vi ska titta lite extra!

Dagen då vi ska titta lite extra. Ja, så tänker vi kring dagen som vill sätta fokus på hur fantastiska växter är. Nu när våren står i full blom och är påväg över till sommar så infaller fascinerande växters dag. Att stanna upp och njuta av all den prakt som är kring oss. Att verkligen iaktta hur de är uppbyggda, snirklar sig runt, växer upp och ner, färgprakten och hur allt bildar dessa fascinerande växter. 

 

fascinerande växter, färgprakt

Fascinerande växter – bakgrund till dagen!

Syftet med Fascinerande växters dag är enligt deras hemsida att sätta växternas fascinerande värld i rampljuset och påminna om att växterna och vetenskapen om växternas biologi är av avgörande betydelse för vår möjlighet att utveckla ett samhälle som är både ekonomiskt-, socialt- och miljömässigt hållbart. 22 maj uppmärksammas också Biologiska mångfaldens dag och det sätter än mer fokus på vår fantastiska natur!

 

fascinerande växter, ut och njut

 

Våra favoriter just nu!

När vi nu satte fokus på alla detaljer så blev det också en självklarhet att börja fundera över vilka som är våra favoriter. Så det blev en dag där vi tog fram kameror och verkligen undersökte växterna runt oss. Och som vi både skrattat, ooooh:at, visat, studerat och googlat.

 

fascinerande växter, biologisk mångfald

Irmas utvalda – vitsippan

Att kliva ut i ett hav av vitsippor, det är vår. En av Irmas bästa vårtecken.

Håller ni med?

 

fascinerande växter, vitsippor

Greta njuter av syrlig favorit

Något som fascinerar nästan alla barn när vi är ute i naturen är de ätbara. Och den som är absolut lättast, och därför en favorit, är harsyra!

Sväljer ni eller spottar ni ut efter några tuggor?

 

fascinerande växter, harsyra

Agnes drömmer om julen

En oväntad favorit är ändå granen. Varje december spelar den en stor roll hos oss, men i maj… Jo, Agnes är fascinerad av granskotten. Att de är ätbara, när skotten ändrar färg och hur de verkar klara det mesta…

Har ni smakat granskott?

 

fascinerande växter, granskott

Mamma Elins favorit

Varje år till Mors dag kommer den, den efterlängtade liljekonvaljen. Men en favorit som alltid utlöser kommentaren ”men, den blommar för tidigt” är midsommarblomster.

Brukar ni ha midsommarblomster i blomsterkransen?

 

fascinerande växter, midsommarblomster

Pappa Andreas väljer sten…

Som den urtypiska geografilärare han är så återkommer han hela tiden till sin fascination för stenarter. Allt den kan säga med bara sin placering är fantastiskt.

Skulle ni känna igen skiffer?

 

skiffer i naturen

 

Så enkel aktivitet som engagerade så mycket!

Blomsterprakt absolut men också alla dessa mystiska krumelurer, olika växtställen, former och färger – har ni sett!?

 

fascinerande växter, blombukett

fascinerande växter, biologisk mångfald

Ett tips för nästa familjeutflykt!

Gå på upptäcktsfärd i de fascinerande växternas värld. Just nu är det magiskt med all grönska och all blomster. Vår och sommar samtidigt…

 

#samlafamiljeäventyr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *