Glad Påsk från skogen istället för fjällen… Våren 2020 är speciell!

Ja, detta är väl på det sätt vi är mest drabbade av Corona, eller Covid-19 som fler och fler börjar går över till att använda när det gäller den pandemi som pågår i vår värld just nu. Det blev helt enkelt att avstå turen till fjällen. Även trots att vi ur smittspridningssynpunkt nog egentligen skulle ha varit mindre i kontakt med folk än vad vi är här på hemmaplan… Så det blev en glad påsk från skogen istället. Premiärturen med husvagnen Wilky blev, igen, ut till mormor och morfar där vi firade på lite annorlunda, men mysigt, sätt!

Livet på landet och i husvagnen

Att hälsa på hos mormor och morfar är bland det bästa våra barn vet. Det finns liksom alltid något att göra, just nu är det kycklingarna som lockar men också skogen, badminton och allt kul moster med sambo hittar på. Så det har fixats med ved, spelats fotboll och de där stackars hönsen har fått det välstädat..!

 

Glad påsk med påskkycklingar

 

Att på kvällarna få krypa in i husvagnen och bara mysa var efterlängtat. Inför påsken överraskar morfar med en stoooor målarbild med påskmotiv. Vi har också hittat Monsterstaden, en jättestor målarbild på rulle, efter tips från Ditt barn och du. Den passar finfint att sitta och färglägga på kvällarna medan mamma högläser. Just nu är det klassikern Lilla huset i stora skogen som trollbinder.

 

Glad påsk, stor målarbild

Tvagning på långfredagen

Oftast badar vi tunna där uppe i fjällen. Med gnistrande snö runt omkring och några minusgrader på kvällen. Den här gången fick vi bada i omgångar i mormors 2-personstunna. Inte mamma Elin emot, det blev en stund egentid 🙂

 

Långfredag, påsk

Glad Påsk från skogen, förtältet och via datorn

Påskafton började, som varje morgon, väääääldigt tidigt då vi delar husvagn med två småttingar som tycker att klockan 5, 5.30 är en bra tid att vakna… Så vid 11-tiden begav sig mamma Elin och äldsta dottern uppåt skogen för att starta årets påskbrasa. Det är dags att förbereda den traditionella korvgrillningen som annars brukar vara på altanen i Lofsdalen. Men vet ni, det blev JÄTTEMYSIGT! Agnes agerade påskhare och mamma Elin fick gå loss på att tända elden, en favoritsyssla!

 

Påskafton

Grilla korv på påskafton

Påskharen

 

Efter en stund nere på gården så hittar de kvarvarande barnen två påskägg och ett påskbrev vid det färgglada riset. Äggjakten kan börja! När de kommer upp är de artiga och berättar att det på brevet står att de ska äta lunch först. Men se det tycker inte mamman, ut och leta med er! Yngst börjar, de två små hade fått sina vid påskriset, så det var 6-åringen som fick kasta sig ut i skogen tätt följt av de två tävlingsinriktade 9-åringarna… Sedan fick även moster med sambo ge sig ut i skogen samt pappan med vilda bebin i tryggt förvar i bärryggsäcken.

 

Påskris

äggjakt glad påsk

 

Påskmiddagen, nära men ändå inte…

Som ni vet (läs -> schh, vi bröt mormor och morfars karantän) så försöker vi ändå hålla oss till riktlinjerna från FHM så när det sämre vädret rullade in tog vi beslut om att bjuda med det yngre gänget till vårt förtält för påskmiddagen. Däremot så hade vi mormor och morfar kvar inne i huset, de fick följa galenskapen via länk. Tänk så fantastiska möjligheter dagens teknik ger!

 

påskmiddag

Lamm hör påsken till

På påskdagen har moster Emma ordnat att vi får åka och hälsa på små lamm. Så lyckliga vi alla blir av de nyfikna krabaterna.

 

Glad påsk från husvagnen

Ja, det blev en annorlunda påsk jämfört med hur vi brukar fira (-> läs här om förra årets äggjakt) men i och med att det blev så himla stor skillnad så blev det väldigt bra! Dessutom har vi fått bo in oss i Wilky där vi börjar få ordning på var saker och ting ska vara, vem som ska sova var och åter känna myset som livet i husvagn ger oss. Så det blev en riktigt riktigt glad påsk!

 

Hur blev årets påskfirande för er?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *