Rastlös unge i blåsippsbackar, en paus i hemmaskolan

Stackars vår Greta. Hon är frisk sedan många veckor, förutom en ihållande hosta. Det är tredje veckan hon är borta från skolan och nu börjar hon bli rastlös. Så en dag tog vi paus från allt och drog en sväng till Bräcke ängar för att kolla om blåsipporna blommar.

 

vårblommor botar rastlös unge

 

Rastlösheten tar på humöret

I början är det spännande och kul med hemmaskola. Nu börjar hon bli rastlös, och det tar på humöret. Det är tydligt att bristen på sociala kontakter påverkar.

  • Hon saknar sina vänner.
  • Hon saknar sin skola.
  • Hon saknar att få träna fotboll.
  • Hon saknar att få leka tillsammans med andra barn än sina syskon.

Fast hon egentligen älskar skolarbete så är det nu förknippat med en distansering från allt hon saknar vilket får henne på dåligt humör.

 

hemmaskola, rastlöshet

 

Tänk alla länder där hela folket har haft det så länge och som nu börjar känna så här. Återigen inser vi värdet i hur politiken och experterna resonerar kring hur svenskarna ska förhålla sig till Corona. De förstår att det är så här det kan bli. Och så som Greta mår nu önskar vi ingen!

 

Vårblommor och sol stillar rastlös själ

Bästa botemedlet, när riktlinjerna fortfarande är som de är, blir ändå att ta med henne ut i naturen. Där är det lättare att vara i nuet, vi njuter av det vackra och känner oss lite mer ”som vanligt”. Porlande bäckar kittlar fingrarna, solstrålarna värmer i ansiktet. Utsikten vilar ögonen och de vackra vårblommorna lockar fram leendet.

 

annat än hemmaskola för rastlös unge

många tankar för rastlös 9-åring

 

Blåsippan ute i backarna står

Bräcke ängar precis utanför Åmål, strax innan Edsleskog, är känt för sin vårprakt. Där blommar både blå och vita soppor tidigt. Än så länge är det fortfarande det brungula fjolårsgräset och gråa kvistar som dominerar. Men så dyker de upp, de färgglada klickarna! Det är hit vi åker en måndagsförmiddag när det bara är tårar och inget funkar. Naturen funkar dock alltid, så även den här gången. Så efter en liten dos av allt det vackra så åker vi hemåt på gott humör. I alla fall en liten stund…

 

 

 

Det blir mysigt att besöka den här platsen igen om ett tag. Men idag var det en perfekt plats för en rastlös typ frisk unge som behöver vara hemma från skolan, dag ut och dag in…

 

rastlös unge i blåsippsbackarna

 

Fler tips för hur psykisk ohälsa kan hanteras finns också i inlägget om mamma Elins vårdeppighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *