Halloweenfest utomhus!

Åmålsfamiljen gillar fest. I år är det Irma som sedan i september nästan varje vecka pratat om och planerat för en Halloweenfest för sina vänner. Ingen fyller år, inget ska firas. Halloweenfest för att Halloween är kul och spännande. Och för att det är kul att planera och göra en fest.

 

halloweenfest pumpa halloweenfest spindelnät

 

Det kan vara så att det ligger i släkten, det här intresset för att göra det lilla extra. Barnens moster, eller monster, Emma ansluter festfixeriet med en uppsjö pynt och går all in i utklädnad. Släkten är bäst!

 

halloweenfest monster emma

 

Slajm, blodsprängda ögon och fladdermusbajs…

 

Har ni sett mitt slajm?

 

Arga tanten håller fram två burkar, en med någon grön sörja och en med blå. Barnen tittar på varandra, tittar ner i burkarna. Slutligen viskar en varulv fram att hon kan testa.

 

Stick ner hela handen vettja!

 

Ögonen nästan poppar ut ur huvudet på vampyren bredvid. Arga tanten säger det ena tokigare än det andra… Varulven trycker ner handen, ett leende sprider sig från öra till öra.

 

Vågar du smaka?

 

VAAAA?!

Det går ett sus genom högen av spöken, varulvar, häxor och smådjävlar. Varulven drar upp handen, kollar på det blå kletet och sticker ut tungan. Sötman slår till direkt och hon jublar till de andra att de ska testa!

 

Ja, modiga barn var det som kom på årets Halloweenfest. En skeptisk blick på de blodsprängda ögonen men sen knaprade de glatt i sig både ögonvita, iris och blod 😀 Är det Halloweenfest så är det.

 

halloweenfest greta provsmaka

 

Middagsdags

 

Vi hade bjudit in till vår Halloweenfest 16.00-18.00 så det hade inte hunnit bli mörkt när gästerna kom, ett bra drag visade det sig så att det inte blev för kusligt direkt…

 

Eftersom det var vid middagstid så bjöds det först på möglig spagetti med blodiga fingrar. Till det serverades det läskigt bål… Vissa åt på med god aptit, andra lämnade nog mer än de fick i sig, som det brukar vara med barn helt enkelt 😀

 

halloweenfest fingrar halloweenfest bål halloweenfest uffe

 

Spöken på många sätt

 

Efter att ha beundrat varandras utstyrslar drog skelettmannen igång lite lek i trädgården.

 

 

Därefter tog arga tanten med dem ut på en liten spökvandring, alldeles lagom i tid med att mörkret började krypa på oss…

 

halloweenfest skelettet halloweenfest ingång

 

I trädgården svävande det kusliga spöken, över öppen eld kunde alla dessa läskiga småvarelser grilla spöken och på altanen var det midnattsdisco hela kvällen… I väntan på att föräldrarna skulle hämta så blev det spontan spökkull i kolsvarta trädgården.

 

halloweenfest ek spöken halloweenfest grilla halloweenfest marshmallows halloweenfest irma smakar

halloweenfest dj skeletor halloweenfest welcome

 

Trötta men nöjda festfixare hade lite svårt att varva ner, under kvällen skrämde vi nämligen de som vågade komma och ringa på hos oss…

 

 

halloweenfest skrämma hallen

 

Bus eller godis!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *