Jakten på snön – att vara lite tokig ibland…

Om vägdekorationer, Trassels ljuslyktor och att inte orka vänta på snön!

Snön smälter bort, regnet smattrar mot rutorna och inte ens en supermåne rår på mörkret som smyger sig på allt tidigare på kvällarna. För några helger sedan var det snöstorm här i trakterna men det tog något dygn innan det nådde Åmål och det gick helt enkelt inte att vänta… Vi åkte på jakten på snön.

jakten på snön snöig väg

Pyssel och barn på hal is…

På alla helgons dag så hade vi en riktig mysdag. På förmiddagen tog Andreas med sig Greta och Irma på ”Lek på is” (eller skridskoskola som de kallar det själva) medan Elin hade sällskap av Agnes på gymmet.

 

jakten på snön lek på is skridskoskola

 

Vi är sedan många år tillbaka både jourfamiljehem för socialtjänsten och även kontaktfamilj. Nu har vi precis fått börja träffa en underbar tjej som hänger med oss då och då så hon anslöt sig till skaran efter lunchen och det blev pysselverkstad för hela slanten. Just nu är det pärlor som gäller och skaparlusten var på topp, hos de stora tjejerna…

 

jakten på snön - pärla är ett riktigt nöje jakten på snön rainbow cat

 

Jakten på snön – om orastad hund och rastlösa barn

De yngre hade däremot kvar spring i benen och de hade sällskap av hunden Tesla när de busade runt här hemma och var helt enkelt ”störiga”. Elin visade bild från mormor och morfar dit snön redan kommit och då kom idén. Vi åker på jakten på snön! Äntligen fick vi ha ”riktiga” vinterkläder på oss, hunden skulle få springa av sig lite och nu skulle det minsann byggas en snögubbe!

jakten på snön blev en snögubbe

Så en uppspelt skara packade in sig i bilen, som fått dubbdäck på någon dag tidigare, och körde dit snön fanns. Det snöar och blåser ordentligt men det var inget som störde, det förstärkte snarare känslan av äventyr!

jakten på snön bilfärden

 

Vi hittade en liten skogsväg bara några kilometer bort och där fanns det tillräckligt med snö för både snögubbe, snöänglar och att spåra djur.

jakten på snön ögon på snögubben

jakten på snön bygga snögubbe

jakten på snön leta ögon till snögubbe

Det blev också en liten tur in i skogen där vi njöt av vacker trolsk miljö innan vi nöjda drog oss hemåt för lite varm choklad.

 

jakten på snön skogsväg

jakten på snön titta på träden

jakten på snön trädtoppar

 

Alla helgons dag – tid för eftertanke

 

Avslutningsvis gjorde hela gänget också en utflykt till kyrkogården. Där upplevde vi alla ljusen (som i filmen Trassel reflekterade barnen), besökte kyrkan, fick fina samtal om döden och våra minnen av kära som vi saknar – och lite mer snöbus 🙂

jakten på snön allahelgona

 

 

Sen drog snöstormen in och lamslog stora delar av landet, det åktes pulka hela dagarna och gjordes snöänglar på löpande band. Men ändå, den här första jakten på snön blev ett litet speciellt minne för oss tre. Tänk hur det kan bli…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *