Välkommen November! – Ängebytjärnet från sin bästa sida

Höstlovet har varit fyllt av olika aktiviteter men en av de dagar som skapat ett minne som vi sent ska glömma är när vi sa välkommen November vid Ängebytjärnet utanför Åmål. En klar och kall höstdag med sol, härligt sällskap och en trilskande eld…

 

gustav ella välkommen november ella vatten

 

Välkommen November

Elins lillebror har koll på väderleken och när rapporterna visade på lugnet för stormen planerades badhusbesöket om till en skogsdag, vi ska säga välkommen November och kanske njuta av sista höstdagen för snöstorm väntas in under helgen.

 

välkommen november familjen groupie

 

Ta dig i brasan…

Efter lunch beger vi oss ut och hittar det fina vindskyddet på andra sidan tjärnet. En kort promenad och vi är framme vid en magisk plats.

 

välkommen november barnen skogen välkommen november barnen spång välkommen november irma ligger

 

Barnen försvinner iväg och vi föräldrar ska dra igång elden för att så småningom grilla korv med pinnbröd och steka pannkakor. Men se den där kylan hade minsann trängt sig ner i eldstaden och trots fina flammor tog det oerhört lång tid, och många svordomar, innan det blev matlagningsvärme nog för att dra igång – men som tur är hade svägerskan och barnens kusin bakat mumsiga kärleksmums och vi plockat upp kanelbullar från frysen så vi fick helt enkelt fika först och äta sen 😀

 

välkommen november barnen äter välkommen november elin lotta välkommen november siri välkommen november barnen på taket

 

Inget för nervsvaga föräldrar!

Att följa med barnen till naturens lekplats är inget för nervsvaga föräldrar… när Greta får syn på ett högt berg så meddelar hon att hon ju måste öva eftersom hon ska bli bergsklättrare när hon blir stor och sätter fart uppför. Då gäller det att bita sig i läppen och lita på barnens egen känsla för situationen… Lyckan när de når toppen är ändå värd mammahjärtats ångest under klättringen!

 

välkommen november elin selfie välkommen november barnen klättrar välkommen november greta klättrar

 

Välkommen November!

 

Nu studsar vi upp varje morgon och ser vad våra dinosaurier gjort under natten, för visst har ni väl också Dinovember?!

 

välkommen november dinos diskarvälkommen november dino pusslar

välkommen november dinos stekervälkommen november dinos städar


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *