Kanelbullepinnbröd – perfekt utflyktsmys på hösten!

Kanelbullen – den populära fikan som vi sedan urminnes tider kopplar ihop med mysiga stunder, ofta ligger det bullar nedpackade med i ryggsäcken på tur eller att vi mumsar dem mellan doppen på stranden. Eller bara njuter av nybakade med mjölk i köket. Och det är just det, längtan efter att sitta vid en brasa och äta nybakta bullar som gör att vi letar fram receptet på vårt kanelbullepinnbröd som bygger på receptet från underbara Fredriks fika.

innehåll i vårt kanelbullepinnbröd

cirka 12 stycken

7 dl vetemjöl
5 msk socker
2 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
2 krm salt
3 dl mjölk

Efter grillning:
Smör
Pärlsocker

 

 

Förbereda kanelbullepinnbröd hemma – njut av dem på tur!

Nästan allt gör vi i hemmet. Det är oerhört smidigt att bara öppna locket på en burk, eller ta deg ur en påse (blir dock en väldigt kletig påse att ta hand om vi använder den lösningen), och börja fokusera på själva bakandet.

 

Gör det här hemma:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg.
3. Lägg i burk med tätslutande lock. Packa ner i packningen.

 

förbered kanelbullepinnbröddegen hemma

Tålamod vid glöden ger smakrika kanelbullepinnbröd

Nu är det dags att fortsätta pyssla med dina pinnbröd i skogen.

4. Tälj till ganska långa och fasta pinnar så att de inte har någon lös bark på sig. Tänk på att inte bryta färska utan markägarens tillåtelse.
5. Dela degen i 6 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på pinnarna. Fäst den på toppen av pinnen och sedan snurrar pinnen för formen.
6. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ofta är det svårt med tålamodet men väntan är värd det! Tips är att se till att änden närmast handen ska få lite extra kärlek av glöden, den är annars lätt att den blir lite för kletig. Ett tecken på att de börjar bli färdiga är att det blir fina ”sprickor”.
7. Servera med smör och pärlsocker.

 

kanelbullepinnbrödsförberedelser

kanelbullepinnbröd

grilla kanelbullepinnbröd

 

Den här gången glömmer vi att packa med smöret, det är absolut godast med det på och det gör det också lite svårare att få pärlsockret att fästa. Det gör att då kommer de kreativa barnen på att hålet efter där pinnen sitter går utmärkt att fylla med pärlsocker.

 

kanelbullepinnbröd går att fylla med pärlsocker

 

Allt smakar bäst utomhus

Njut av nybakade kanelbullepinnbröd, brasa, goda vänners sällskap och kanske en kopp varm dryck (kaffe, te och varm choklad är alla testade av oss) att doppa dem i!

 

Här kommer några andra frilufsiga fikatips

Matmuffins – recept på enkel utflyktsmat

Kladdkaka på friluftskök – sätt guldkant på utflykten

Äppelpaj på friluftssätt – mumsigt sätt att fira Äpplets dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *