Matmuffins, namnet i sig kan vara lite lurigt för barn… De föreställer sig en sockersöt muffins, gärna med dekoration på och det engelska uttrycket cupcake. Därför gäller det att barnen involveras direkt för att de ska vara med på noterna. För de älskar matmuffins. Som ett resultat av att de vet vad det är så är numera att vi bakar dem en första signal på att det är utflyktsdags. Så här kommer vårt favoritrecept, ut och njut!
Matmuffins med pizzasmak
Receptet är för ca 12 stycken, även för oss vuxna räckte 3 stycken var gott och väl. Men då hade vi ju såklart en liten kaka till kaffet efteråt…
Det här behöver du:
- 300 gram vetemjöl (5dl)
- 2.5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 st ägg
- 8 st soltorkade tomater i olja
- 0.5 dl neutral olja el olja från tomaterna
- 2 dl naturell yoghurt, turkisk el grekisk
- 100 gram fetaost
- Oregano
- smör
- ströbröd
Så här gör du dina matmuffins:
Sätt ugnen på 200º och smörj och bröa en muffinspanna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ihop ägg, yoghurt och olja.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Skär tomater och ost i bitar och blanda ner dem i smeten. Krydda!
Klicka ut i muffinsformar. Vi dekorerade med tomathalvor.
Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
Matmuffins – ett recept på en bra utflykt!
Nu är det bara att packa ner dem och ut för att njuta av naturen. Och för att sammanfatta vad det är vi tycker är så bra med dem är att de tar inte mycket plats, det känns lite lyxigt och de funkar perfekt med både kaffe, te eller varm saft. Servera gärna i gott sällskap!