Nyårslunch på bästa njutomhusvis med korv och brända mandlar!

Appropå att njuta. Nyårsafton fortsatte efter att mamman upplevt snöyoga på morgonen med att det började bli dags att förbereda nyårslunch. På bästa sätt planerar vi, såklart, korv med bröd. Tänk att något så enkelt kan smaka så gott. Dagen till ära lyckas vi få hjälp av stora tjejen. Detta innebär också att vi letar fram mandlar och socker för att prova en ny version av brända mandlar.

 

 

Nyårslunch på eldkorg

Barnen leker i snön. Mamman går runt och ”fixar lite”. Det är bland det bästa vi vet, att ha saker att pyssla med utomhus. Eller njutomhus som vi kallar det. Det är lite utmaning att få bra eld då vi inser att vi är mer vana att starta brasor i eldstäder vilket är lite annat än den här med så mycket öppet. Som ett resultat av detta blir barnen kalla och får gå in en stund för att värma sig medan mamman kämpar vidare med brasan. Men så bra det blir när det är klart!

 

eldkorg för att laga nyårslunch

 

Extra allt hör väl till en nyårslunch!

Vad är er ”lyx” när ni äter korv med bröd? För oss innebär det rostad lök och gurkmajonnäs. Alltså förutom ketchup, och senap för pappan. Ibland, oftast på påsk av någon märklig anledning, har vi även räksallad som tillbehör. Men idag dukar vi upp med våra favoriter nyårslunchen till ära och plockar även fram julmusten.

 

korv med extra allt på vår nyårslunch

 

Brända mandlar som snacks

Innan vi får vår glöd till nyårslunchens korvar tar Agnes över. Hon och mormor tar fram socker, vatten och mandlar efter att vi googlar fram ett alternativt recept till det vi tidigare följt. Vår upplevelse är inte att de blir lika bra som de vi gör annars. För att få dem mer lik brända mandlar tar vi till även florsocker och då får vi i alla fall rätt utseende. Samtidigt kan ju inte smaken av mandlar och socker bli fel liksom… Men vi kommer att återgå till vårt recept på –> BRÄNDA MANDLAR

 

brända mandlar

 

God fortsättning och en bra start på 2021 önskar vi er alla!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *