Örebro – två pärlor, två husvagnsgrönglingar och en oklar bucketlist

Semester i sikte, semesterminne i sinne – mitt i planeringen av kommande sommarledighet så blev vi sittande allihopa och pratade om en dag vi hade i trakterna kring Örebro. Det har liksom etsat sig fast hos oss, alla hade vi var sitt semesterminne därifrån. När vi pratat om det en stund kring matbordet blev det ganska självklart att vi ville dela med oss av dessa med er.

Varför hamnade vi i Örebro?

Förra sommaren hade våra tre barn lyckan att få vara brudnäbbar på ett av de vackraste bröllop vi varit med om. Inför den här stora tilldragelsen hade vi många diskussioner hemma kring hur vi skulle göra med boende under helgen och det blev sedan lustigt nog en avgörande faktor för att beslut om inköp av vår lilla Tec, husvagnen, togs. Bröllopsfesten firades på sagolika Lydinge Säteri i närheten av Uppsala.

lydinge säteri

brudnäbbar

agnes brudnäbb

Detta blev alltså målet för resan och då detta var i augusti så blev också detta cresendot på en härlig sommar. Alltså passade vi på att starta några dagar tidigare och då passade helt enkelt Örebro bra in längs med vägen…

Semesterminnen för hela familjen

Vi hade tittat ut en lite mindre camping än de stora mer kända i Örebro. Vi kände oss verkligen inte redo för att backa med husvagn och finlira framför alla dessa erfarna som levt campinglivet i många år…

Elin och Gretas minne – några erfarenheter rikare av att vara med husvagn…

Så på eftermiddagen landade vi in på Prästryggens camping och medan föräldrarna fixade ordning på husvagnen så tog barnen en cykeltur i området.

gretas minne örebro

barn cyklar iväg själva i örebro

”Det var så coolt. Att vi fick cykla utan er. Det var ju vatten. En sjö? Eller var det havet? Kommer ni ihåg alla ankor som vi fick gå nära. Irma gick nästan ut i vattnet! Jag ville bada men det fick jag inte. Men sen hade vi ju jättemysigt i husvagnen. Jag hade packat dockor och sen fick vi ha ficklampa när vi gick på toa.”

På kvällen hittade vi olika sätt att mysa i husvagnen och föräldrarna njöt av att det kunde vara ett så stort lugn på så liten yta 🙂

mys utanför örebro

mys i husvagn örebro

Morgonen därpå kopplade vi på Teccan igen och begav oss in mot Örebro.

”Lite ovana som vi är tog det lite tid att hitta en parkering med husvagnen. Inte helt säkra att den här lösningen skulle bli godkänd så ville vi ändå visa att vi försökt – hahaha…”

vi försökte i alla fall i örebro

Irmas minne – om finfika i Wadköping

”Jag tyckte det var så mysigt där vi gick omkring och sedan fikade, hette det Wadköping? Det var så små gator. Vi kom ju nästan inte igenom mellan två hus. Fast vi var barn fick vi jättefin kopp när vi fikade. Pappa kallade det konditori. Det var ett fint ställe där man fikade förr i tiden. Fast vi gjorde det liksom då. Nu. Fast som i förr i tiden.”

finfika wadköping örebro

finfika i wadköping kladdkaka örebro

Wadköping är ju ett friluftsmuseum som är tänkt att visa på hur staden har sett ut vid olika tidsepoker. Det finns en rad museum som på ett mysigt sätt berättar mer om historien. Favoriten hos oss var Cajsa Wargs, vi stod länge och försökte placera olika dofter till olika kryddor.

upptäcka wadköping örebro

wadköpings gator i örebro

wadköping örebro museum

wadköping örebro kryddtest

När vi började avsluta för att hinna med nästa stopp kände vi oss verkligen inte klara, det fanns så mycket mer att upptäcka!

Agnes minne – legohimlen

Däremot var det något som var väldigt viktigt för vår äldsta dotter, Klossbutiken strax utanför Örebro, som stod näst på tur.

”Alltså, det var så mycket lego. Nästan så jag inte visste var jag skulle titta. Jag ville både titta och bygga. För det fanns ett helt rum fullt med lego som vi fick bygga med! Och det var massor av sådana där glaslådor med tips på hur man kan bygga, de hade liksom byggt upp flera världar och jag sa till mamma hela tiden att ta kort så jag kunde komma ihåg när jag skulle bygga hemma. Sen gick det en film om lego också. Och visst köpte du julklappar då också mamma? Det visste jag, haha!!”

klossbutiken örebro

klossbutiken värld örebro

Andreas minne – bitter matlagning i ösregn

”ja fy fan, jag vet så ska jag inte säga men det var ju det. Där står vi vrålhungriga och regnet har börjat ösa ner. Alla väntar på att jag ska bli klar med en sås för både potatis och tonfisk var redan klart. Men så smakar det så dåligt. Bittert. Och barnen som grimaserar men tålmodigt äter ändå. Ingen kan sitta i husvagnen för den är ju inte säkrad. Ja och fullastad med cyklarna dessutom. Och det bara öser ner. Vi hade ju lyckats få några droppar t-röd i ena kastrullen så bittert var det. På många sätt.”

bitter matlagning örebro

mat i ösregn i örebro

 

Så mycket mer kvar att upptäcka – vad kan ni lägga till på vår ”nästa gång”-lista?!

  • Örebro slott
  • Lost City – äventyrsbadet
  • Karlslund

Örebro – we’ll be back!

örebro cykel greta

En tanke på “Örebro – två pärlor, två husvagnsgrönglingar och en oklar bucketlist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *