Öströö fårfarm – ett bullerbyidylliskt utflyktsmål i Halland!

Efter en lång vacker vandring i Åkullas bokskogar så var idyllen som mötte oss på Öströö fårfarm den perfekta avslutningen. I mitten av triangeln av Varberg, Falkenberg och Ullared så ligger detta utflyktsmål vi vill tipsa om. Här är grönskande trädgård, idylliska viloplatser och fikakorgar i klassisk stil. Ni vet, en sådan där urtypisk picknickbild. Som finns på riktigt!

öströö fårfarm, åkulla bokskogar
fika i bokskogen

Bland lamm och rutiga dukar

Hjärtat i verksamheten är fårfarmen, 2018 räknar de med ca 900 lamm! Prickar ni in helgdagar så kan ni hänga med på lammsafari 😉 Vi var trötta, hungriga och egentligen på väg hem efter en hel helgs vandring på Outmeals event så vi hann inte njuta så länge som detta smultronställe bjuder in till. Vi sneglade sugna på när det erbjöds en tur ut på ägorna men då vi hade en ganska lång hemresa att göra så tog vi förnuftet till fånga och avstod. Men jo, vi stannade mycket längre än vi tänkt…

 

vandra med barn, öströö fårfarm

öströö fårfarm, besök vid hagen

mys, öströö fårfarm

Fikastund i sann Madickenstil

När vi var där var det långa köer till Café Fårhagen så medan mamma Elin köade i solskenet myste barnen och pappa med några av de tamare gotlandsfåren i en närliggande hage. Plötsligt var all trötthet som bortblåst och fast vi lockade med mumsiga mackor och rejäla kakor så var det svårt att slita sig från fåren. Men väl vid bordet dukade vi upp den rutiga filten, åt med god aptit och bara njöt av en lyxig stund.

 

öströö fårfarm, cafe fårhagen

öströö fårfarm, cafe fårhagen

Att titta in i gårdsbutiken var ju med fara för plånboken, så mycket fin och bra mat! Dessutom är nästan alla råvaror de använder ekologiska och/eller närproducerat vilket ger en genuin känsla för hela stället.

Åk till Öströö Fårfarm om ni har möjlighet!

Den där avslutningen har i flera år legat kvar som ett rosa fluffmoln. Öströö fårfarm är verkligen ett drömmål (länk för mer information) för en barnfamilj och vi känner att vi fortfarande längtar efter en möjlighet att ta oss dit. Och då ska vi stanna länge!

 

öströö fårfarm, head

öströö fårfarm, åkulla bokskogar, smultronställe

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *