Kortveckor bjuder på många småäventyr på helgerna

Härliga våren. Alla dessa härliga extradagar av ledighet som bjuder på kortveckor – eller långhelger som det ju blir! Eftersom vi planerar en längre resa i sommar så prioriterar vi hemmatrakterna under den här perioden. Att kanske få dit någon extra list som saknats sedan 2015, röja fram altanen, plocka en bukett vårblommor, grillkvällar, tid för vänner, nära och kära. 

kortveckor

Valborg bjöd på kyla och regn

Efter en härlig sommarhelg (när vi firade in våren på Sörknatten) så kom valborgsmåndagen med kyla och blåst. En hel del regn kom in över Åmål under eftermiddagen också. Då känns det extra bra att vi passat på att vara ute så mycket dagarna innan så efter ett besök på vår ”naturlekpark” Örnäs lekpark där vi fixade vår lunch tillsammans med Eskilstunafamiljen. Så det var med rätt gott samvete som vi satte oss vid spelbordet resten av kvällen.   

Samma sura väder spred sin kyla över årets klassfotboll där Irma i år fick hänga på åk 1 som spelare. Självklart fick familjen hänga på och heja, värmande dryck var nästan ett måste men humöret var det inget fel på 😉

Halvledig fredag och sommarlördag

Efter ännu en av dessa kortveckor så var det dags för lite av de där ”nödvändighets”-aktiviteterna – inköp av årets friluftsskor… Varken mamma eller pappa i den här familjen är särskilt intresserade av shopping så det är när det verkligen är akut som det blir av. Det mesta försöker vi köpa här i stan för att stötta det lokala men den här gången fanns inte det vi behövde häromkring utan det blev en biltur till Karlstad. Äntligen har vi skaffat våra ”vandringsskor” och våra ”snabba” (gympadojor). Det blev även inköp av nya fotbollar och fotbollsskydd till vår fotbollsspelare och nya skogsskor till mamman. Utrustning till vår Strövargrupp hann vi också fixa innan vi styrde bilen mot mormor och morfar för ett mysigt dygn på landet med fjärilsfångning, fika och solnjutning tillsammans med kusinerna.

Strövarsöndag och fotbollspremiär

I söndags hade vi verkligen en utmaning när det kom till logistik… Irma skulle för första gången få sätta på sig Vikens fotbollströja och spela sin första match. Pappa Andreas följde med som supporter medan lillebror hellre hängde med lillkusinen ut till mormor och morfar för bus med dem och morbror.

Mamma Elin, Greta och Agnes packade ryggsäckarna för en heldag i skogen. Äntligen dags igen för Strövarna! Den här gången klättrade vi upp på ett hemligt ställe, byggde eget vindskydd och skulle laga kladdkaka. Ni som känner mamma Elin vet att det här med räkning inte är hennes grej (men däremot överslagsräkning är det mästartitel i – överlevnadsstrategi?) så istället för att dela 0,75 DECIliter på 2 så delades 0,75 liter så kladdkakesmeten blev mer som chokladdryck… Nåväl, kul och mysig dag hade vi i alla fall 🙂Kortveckor i all ära, nu väntar ytterligare en långhelg – vad händer för er?

Vi har massor av olika planer… Fortsätta fixa här hemma, ta en tur med husvagnen, pricka in fotboll och ridning för barnen, hinna med en After Work, ta tag i tvätthögen osv. Och att bara vara, en stund i hammocken lockar rätt mycket också!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *