Semester hemma – vad gör vi egentligen på en sådan där Hemester?!

Sommarhetta varvas med åskoväder. Men  mest har vi faktiskt haft sådär lagom sommarvarma lovdagar. Strax över 20 grader, en svalkande men ljummen vind och glittrande sol som då och då döljs bakom fluffiga moln. Riktigt sommarlovsidylliska dagar. Denna sommar har vi verkligen varit hemma och njutit, haft semester hemma.

 

Finns det hjärterum finns det stjärterum

Lycka är att bo i Åmål. När andra är på semester borta kan vi ha semester hemma. Med det menar vi att Åmål ligger så att många vänner beger sig norröver eller söder ut på äventyr och därmed passerar vår hemstad. Att vi dessutom lyckas övertala dem om att stanna till hos oss har gjort att vi har haft många härliga besök! Allt från några timmar över en kaffe till flera dagar fyllda med spel, utflykter och lek!

 

Annorlunda sovplatser

Utifrån att vi har haft många vänner på besök så har vi verkligen kunnat utnyttja vårt hus fulla potential. Agnes berättar glatt att hon sovit typ 5 nätter i sitt rum den här sommaren. Greta anser att hon har en egen extrasäng i föräldrarnas rum… Och det är positivt! Positivt att vi kan erbjuda så många att sova över. Det betyder att vi verkligen får känslan av att ha semester hemma.

 

Tropiska nätter med sällskapsspel på altanen, är det inte sommar så säg!

 

Sova i studsmatta

Några av de andra sovplatserna vi har testat under sommaren är att sova under bar himmel, närmare bestämt i studsmattan. Det var när kusinen var på besök och det var fnitter långt in på natten…

 

Sen sov de gott i morgonens gassande sol och kom inte in förrän vid 10-tiden

Kartongkoja

När mamman och pappan äntligen fick till att köpa en ny säng levererades de i jättestora emballage vilket gav flera timmars långt kreativt skapande hos barnen och deras kompisar. Slutresultatet var 2 stycken kojor där övernattning skulle ske… Att det bara var 2 av 5 som slutförde en hel natt i ett kartonghus är mindre viktigt. Spänningen och bygget var det som spelade roll!

 

Tälta i trädgården

Vi har en kär tradition ihop med nära vänner från Lund. Varje år packar de friluftsgrejor och styr kosan upp till Dalslands enda stad. I år så blev det lite annorlunda, på grund av en infektion mamma Elin hade så avstod vi ett större äventyr och fokuserade på dagsturer. Tidigare har vi bland annat varit på paddeltur och haft några magiska tältnätter men i år blev det alltså olika utflykter.

 

 

Barnen ville dock sova i tält också så det byggdes under stor koncentration upp i trädgården.

 

 

Självklart, som alltid med dessa vänner, har det också varit många många bad… Även denna gång lyckades de få badkrukan mamma Elin att slutligen ta ett dopp till barnens jubel.

 

 

Inte så många utflykter på vår semester hemma

I vårt inlägg om vår blivande hemester så drömde vi om några utflykter men de får vi spara tills en annan gång, vi har haft fullt upp! Nåväl, ibland har vi tagit oss ut tillsammans med våra gäster men mest har vi bara haft semester hemma. Vi har badat, vi har badat massor!

Lite då och då har vi också fixat med vårt kök. Som nyinflyttade i huset så har vi ju såklart några små projekt vi vill göra och detta var ett av dem.

 

Det är mer som ska fixas, bland annat ska vi försöka byta golvet. Men det får bli senare…

 

Åmåls Bluesfest och Hamnkalaset

Precis utanför vårt hus har det också arrangerats en del event under sommaren. En av höjdpunkterna i Åmål är den årliga bluesfestival som arrangeras under tre dagar i juli. Staden sjuder av liv och blommar verkligen upp till den sommaridyll den är. Med nyvunna vänner från Sundsvall (läs här hur vi träffades) och nära kära så var det grillfest och parkhäng flera dagar i rad här på VIP-läktaren.

 

 

Även Hamnkalaset nu i augusti kunde vi njuta av från vår trädgård och det är en fantastisk frihet för barnen att få gå dit alldeles själva. Gissa om de känner sig stora 😉

 

Konfirmationsfest blev släktträff i Västerås

I början av juli så blev det dock en roadtrip till Västerås där en kusins konfirmation blev ursäkt för att samla stora delar av släkten på mamma Elins sida. Att det hela även innebar att heja fram Sverige i VM och efterföljande galna IRL-fotbollsmatch med barn och vuxna i en salig blandning gjorde att turen blev en av sommarens höjdpunkter för oss!

 

 

Men mest av allt har vi vilat

Målet med att ha semester hemma har ju varit att känna att vi kom ikapp. Att vänta barn, fira födelsedagar och jul, föda barn, flyttpacka, flytta, avsluta familjehemsplacering och vänja sig vid nya rutiner kring nytt barn, nytt kvarter, ny familjekonstellation och nya jobbdagar under loppet av ett halvår tog rätt mycket energi…

 

 

Nu var det dags att fylla på. Vi har vilat, haft långsamma morgnar – ja nästan ingen aktivitet har skett förrän vid lunchtid tidigast… Det har varit gött häng med vänner, spelar spel och löser korsord, tittar på en bebis som kryper och svampjakt (tips på hur du hittar kantareller finns här).

 

semester hemma, svamp

 

Bara sådant som fyller på energi. Mamma Elin har också hunnit jobba några dagar i veckan. Nu känns hösten såååå välkommen med alla sina nya utmaningar <3

 

 

Lite svemester är det kvar

Nu har vi precis kommit hem från Skåne där vi gjort en riktig svemestertripp. Njutit av kilometerlånga sandstränder, busat i höga vågor, gått långpromenader, hängt med skånesläkten och gjort utflykter.

 

 

Irma har också hunnit med en sväng på Åhus vårdcentral och därifrån till akutmottagningen i Kristianstad efter att ha lyckats med konststycket att få en träpinne, cirka 4 cm lång och 2-3 mm bred, djupt i benet vilken behövdes skäras ut…

 

 

Nu ska mamman här börja jobba ordentligt och barnen ska på ytterligare äventyr. Den här gången är det Kungsbacka till påhittiga faster som är målet. Så det blir nästan lite semester hemma för mamman ändå!

Har ni semester kvar?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *