Recension: vi besökte Ystads djurpark!

En dag när vädret förväntades bli lite molnigt i Yngsjö och Irma dessutom satt med skadat ben (läs här vad som hände henne) så tittade vi efter utflyktsmål i närheten. Irma hade hört att tremänningarna har besökt Ystad djurpark någon dag tidigare så det var hennes önskan. Familjen är annars lite skeptiska till djurparker då det känns som om det är alltför onaturliga förhållanden för djuren men vi bestämde oss för att testa…

 

 

Besöksinformation

Först kan vi ju konstatera att Ystads djurpark inte ligger i Ystad. Det är en bit utanför, vägen mot Simrishamn, och det är en slingrig vacker väg dit. Men det är lätt att låta sig luras att man är framme när man når Ystad. Så tryck in i gps:en så att ni har en realistisk känsla för körtiden… Väl framme är det en parkering i närheten av entrén men det finns också en på gräs tvärs över vägen.

Lite lurigt att hitta in i Ystad djurpark

Nu var det mycket folk på besök så vi följde helt enkelt strömmen men det var inte självklart var stigen till entrén var. Har du vägen i ryggen så går man in på höger sida genom en grönskande portal. Innanför där så väntar en skylt och sedan vidare mot ett litet gult bås. Där löser man entréavgiften. För oss, 2 vuxna och 3 barn så kostade det 855:-, rätt dyrt tyckte vi nog…

 

 

Mat och glass

Nästan direkt vid entrén så väntar en liten skånegård med dels en grillbuffé i ena änden och ett växthus bredvid där maten kunde avnjutas. Vi kom vid lunchtid så vi kostade på oss var sin burgare av olika slag, alla var väldigt nöjda med kvalitet och smak!

 

 

Mitt över växthuset fanns en uteservering som hör till caféet som låg mitt emot grillbuffén. Där är det en liten butik med nästan bara olika sorters mjukisdjur. Själva caféet säljer kaffe, bakverk, mackor och liknande. I en byggnad på andra långsidan (mitt emot växthuset/uteserveringen) är det glassförsäljning i stora lass. Och verkligen, stooora lass! Vi avslutade vårt besök på Ystad djurpark där och för 35 kr (2 kulor) så fick vi en väldigt generös glass!

 

 

Hund och barnvagn

Gångstigarna är fina och enkla. Hundar är enligt hemsidan välkomna överallt utom till badet men det stämmer inte! Hela vilthägnet (helt logiskt men ingen information finns om det innan du står vid grinden) är förbjudet område för hundar vilket gjorde att mamma Elin fick lite egentid när hon fick vänta på resten av familjen utanför.

 

 

Djuren på Ystad djurpark

Parken är inte särskilt stor. Det är en liten inhägnad med klappvänliga getter. Därefter kommer busiga lemurer. Vi spanar in zebror, watussi och framförallt deras allra första lilla strutskyckling som föddes bara dagen innan. Här blev mamma Elin lite nervös då föräldrastrutsen uppenbarligen var mycket upprörd på att hunden Tesla passerade…

 

 

Sedan väntade en liten bondgårdsdel med bland annat höns och kaniner. Terrariet låg i samma byggnad och där vi roade oss med att leta efter skalbaggar, ormar, skorpioner m.m.

Hägnen

Det är några större hägn med blandade djur. Vi kunde inte hitta någon röd tråd i hur de gick tillsammans, det kunde vara antilop tillsammans med kor och alpackor…

 

 

Vilthägnet var mest spännande då det fanns en möjlighet att närma sig djuren. Irma lyckades få klappa en lama men blev såklart spottad på först. Ett gott skratt för alla och ett kul minne!

 

 

Vad tyckte vi då om Ystad djurpark

Ja ni. Vi vuxna var väl inte så imponerade. Vi oroade oss till och med lite för att barnen inte skulle tycka att det var kul. Upplevelsen är att det inte är så mycket djur och dessutom lyckades vi inte se det enda djur som är lite mer spektakulärt, kattdjuret Several. Ystad djurpark har ett stort område med flera olika lekparker som lockade många många barn i de yngre åldrarna. Inte direkt lockade för 8-10:åringar att börja klättra runt bland 2-3:åringar… Däremot var djurutmaningarna väldigt kul!

 

 

Döm om vår förvåning när alla tre barnen fullständigt bubblade loss om än det ena, än det andra när vi åt middag tillsammans med farfar och Lena. Vår tolkning är att det kanske är så att Ystad djurpark är tillräckligt stor för att erbjuda lite olika upplevelser men liten nog för att kunna ge en känsla av att hinna ta in allt. Eller så är det så att våra barn inte är så vana vid besök på djurparker…?

 

 

Någon som varit där, vad tycker ni?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *