Smygstart, om en skogstur med jultema i november…

I rätt många år nu har en återkommande tradition infallit sista helgen i november. Hela gänget drar ut i skogen med målet att samla material inför årets juldekorationer. Vi har ju lyckan att ha en egen skogssnutt (9 ha) ute vid Elins föräldrar så i november blir det smygstart av julen när vi hämtar adventsgran, mossa, gran- och lingonris.

 

smygstart, mossa till adventsljusstake

Vinterkänsla

Direkt efter skolan på fredagseftermiddagen drog familjen (lillebror är borta hela helgen) över till Värmland. Med hängde också en kompis lite spontant, undrar hur vår knasiga familj upplevdes, haha.

 

Väl framme mötte oss några härliga minusgrader och ett snöpudrat landskap. Barnen skuttade iväg över gärdet, pappan tog stora kliv efter, hunden drog några lyckliga rundor runt och mamman kom efter i långsamt gravidtempo….

 

smygstart, skogstur

smygstart, bf2018, gravid

Platån var målet

Tillsammans med morbror, moster och morfar har barnen hittat ett ställe upp i skogen som de har markerat vägen till och där påbörjat ett ”never-ending”-kojbygge. Det finns massor av planer för denna plats som kallas ”platån”. Perfekt ställe för en smygstart av julmånaden!

 

smygstart, kojbygge

 

Medan ungarna drar igång med kojorna drar vi vuxna igång en liten brasa och plockar fram eftermiddagens mellanmål. Självklart är det varm choklad med på turen, och äggmackor 😉

 

smygstart, brasa

smygstart, fika

smygstart, äggmacka

smygstart, värmande brasa

Smygstart

Ja, så var det då vad vi skulle hitta. Det drogs fram några glesa granar, barnen envisades med att ta med var sin egen som de planerar ha i sina rum. Vi får se hur det blir med det… Även kompisen kämpade hem en till sig, säkerligen väldigt populär fredagsgåva till familjen… En korg full med mossa och lingonris fick också med oss hem.

 

smygstart, skogstur

smygstart, mossa

 

Julkänslan var ett faktum i alla fall och när det uppdagades ett litet missförstånd mellan föräldrarna kring takräcken så slutade hela turen med en bilfärd full med gran och julmusik.

 

smygstart, adventsgran

 

Nu väntar en veckas förberedelser inför första advent. Amaryllisar och hyacinter ska bilda juliga arrangemang, det ska sättas ihop en liten tomtevärld i balkonglådor, belysning ska förgylla räcken till altan och ljuslyktor ska letas fram samtidigt med adventsstjärnor och ljusstakar, nu börjar det!

 

Här nedan hittar ni en liten lista på tidigare inlägg vi gjort om våra tokiga jultraditioner, önskar er en god smygstart på julmånaden!

 

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/jullovets-10-i-topp-i-lofsdalen/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/jultraditioner-sma-detaljer/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/tredje-advent/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/julgran-pa-advent/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/jakten-pa-snon/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/juldekoration/

http://dev.lightweb.se/tuxer-old/bloggen/adventsfika-fantastisk-miljo/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *