Stormvindar i fjällen, vad gör vi med barnen då?

– Om ett oväntat äventyr som blev sportlovets höjdpunkt i Lofsdalen!

Stormvindar i fjällen är ju rätt vanligt. Under vårt sportlov hade vi ett par sådana dagar och det är ju inte att leka med. Ena dagen snöade det så mycket att vi hade svårt att ta oss tillbaka till stugan efter en förmiddag i skidbacken.

 

stormvindar i fjällen skidåkningsbarn

 

En annan så var det grått och stormvindar som inte direkt inbjöd till skidåkning, och vi vill faktiskt inte åka då. Vi kanske är lite bortskämda eftersom vi har en stuga vi kan återkomma till men med stormvindar i fjällen avvaktar vi gärna… Varför? Jo, vi tänker att de skiddagar de får ska vara positiva så att vi inte står där med gråtande, kalla barn som skriker att de aldrig mer vill åka slalom. Vi har träffat många av de barnen i skidbackarna genom åren…

Stormvindar i fjällen blir till ett äventyr

 

Under vårt sportlov i Lofsdalen hade vi några riktiga snöoväder och när våra vänner kommit upp till stugan blåste det rejäla stormvindar i fjällen. Toppen var alldeles försvunnen i snömolnen.

 

stormvindar i fjällen utsikt

 

Ut ville vi, äventyr önskade vi och när vi föreslog för barnen att vi skulle åka liften utan skidor var det stora ögon som mötte oss… Spännande!

 

Ingen utsikt men en skybar!

Väl påbyltade löste vi enkelbiljetter, punkter, för liften upp. I Lofsdalen är det två stolsliftar som tar oss uppåt. Den översta, längst upp, hade dessutom en skärm att fälla ner framför oss och det var för väl för däruppe på toppen, där blåste det rejält.

 

stormvindar i fjällen lift

stormvindar fjällen

 

En för året nyhet i Lofsdalen är att Mackmyra (whiskymärket) har investerat i en Skybar inklusive fatlager. Där smet några av de vuxna in och hade en mysig halvtimme.

 

stormvindar i fjällen vuxen smiter

stormvindar i fjällen skybar mackmyra

 

Eftersom det är en åldersgräns där så gick det inte att invadera med 6 ungar utan några av de vuxna fortsatte äventyret tillsammans med barngänget. Först trotsade vi blåsten och klättrade ännu högre upp.

 

stormvindar i fjällen det biter i kinderna

 

Sedan bet ändå kylan lite för hårt och äventyret fick flytta neråt. Stormvindar i fjällen är verkligen inte att leka med…

 

stormvindar i fjällen liftåkning

Tänk att det kan vara så kul att vänta!

 

En hög barn och några vuxna med rosiga kinder sprang mot värmestugan där mamma Elin trollade fram kexchoklad ur fickan, den lyckan när socker och värme spred sig i kroppen… <3

 

stormvindar i fjällen kexchoklad

 

Men snart kröp det i benen igen och väntan på resten av gruppen blev det en av veckans höjdpunkter!

 

stormvindar i fjällen hopp i väntan på

stormvindar i fjällen mor son bild

 

Vilket äventyr det kunde bli när besvikelsen över att det drog stormvindar i fjällen blivit utmanad och möjligheterna vann 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *