Rinnande näsor på upptäcktsfärd – också ett sätt att fira fredag…

Fredag, Äntligen. TGIF. Under veckan har våra näsor börjat rinna allt mer och nu var förkylningen hos det yngre gänget ett faktum. Ni vet, så där sjuka men ändå inte. Pigga och energifyllda ena stunden för att i nästa sekund plötsligt bara dyka i humör och ork.

 

Hur firas en snorig fredag då?

Ja, inte blir det några längre utflykter eller fysiska ansträngningar i alla fall. Helt klart något en föräldraledig mamma inte tänker utsätta sig för är att ha långt tillbaka när det där bakslaget kommer. Men vad ska vi göra då? Energin är på topp, barnen rastlösa och solen lockar utomhus…

 

Närhetsprincipen

I Åmål har vi ju lyckan att ha Vänern in i stadskärnan, en kort promenad så är vi vid strandkanten och det blev gästhamnen som blev målet för dagen.

gästhamn Åmål fredag

Inga båtar men infruset skräp blir intressant ändå och både Greta och Irma bubblar om vad de lärt sig om kring nedskräpning när de varit på Mulle (Friluftsfrämjandets verksamhet för 5-6-åringar som de kör på förskolan)

infruset skräp fredag

Känsla av fredag

Vi fick också lite att fundera över när vi såg båtliften, hur fungerar den och varför är båtarna inte i vattnet på vintern?

båtlift fredag Åmål

Men mest tid tog ändå vår iskastning. Först hoppades isen sönder på en vattenpöl. Sedan kastade isbitarna ut på isen längs strandkanten för att försöka nå ut till vattnet.

iskastning fredag

vattenpölshoppning fredag

 

nöjt barn fredag

Vi njöt av sol, fredag, att vara utomhus och nya upptäckter.

sol fredag

Men utan att ha för lång väg tillbaka när orken tog slut… som tur är hade vi nära hem och hade med vattenflaskor så även när vi behövde hemåt för att möta upp resten av familjen så behöll vi myskänslan. Nu var det verkligen fredag!

vattenflaska fredag

glad unge fredag

Hoppas alla fick en go´ fredag, haft en bra helg och fått en fin start på veckan. Äventyret behöver inte vara så långt borta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *