Helgen i bilder – om snöänglar, mellisfail och vårsol

Helgen då vi levde som vi lär, och som vi har njutit! Vabruari har slagit till häromkring och många har fått lägga många fler timmar inomhus än de egentligen önskat. Och vi, vi fick lyckan att kunna fylla hela helgen med bus och aktiviteter! Gissa om vi passade på att njuta av helgen för med barn vet en aldrig hur länge det varar…

Helgen börjar såklart med fredagsmys

Att dra ihop en middag i skogen låter som ett stort projekt men egentligen fylldes bara ryggsäckarna med:

 • En termos med hett vatten
 • Varm choklad i en annan termos
 • Miniriskakor
 • Paprika och morötter
 • Hemmagjord dipp
 • Korv (vi hade med oss hemmagjord lammkorv, succé!)
 • Tunnbröd
 • En påse sallad
 • Rostad lök och ketchup
 • Tepåsar, snabbkaffe, varma koppens fruktsoppa
 • En flaska kallt vatten
 • VED, tändstickor, braständare
 • sittunderlag

helgens ryggsäck för barn

 

Ofta finns det ju ved vid de kommunala vindskydden men eftersom det skulle bli några timmar på plats vågade vi inte chansa så vuxenryggsäcken fylldes med vedpinnar och termosarna, resten fördelades i ungarnas ryggsäckar.

 

Det är en kort promenad upp till vindskyddet i Rösskogen och fokus var inte vandring den här eftermiddagen utan bara en stund utomhus tillsammans. En bra start på helgen helt enkelt. Sen bara hängde vi där. Lekte på isen, gjorde snöänglar, lekte kull, byggde koja, åt mellanmål, tog hand om elden och bara var tillsammans.

helgen brasa helgen grilla barn helgen lammkorv
korv grilla lammkorv
helgen is barn röskalven helgen is barn röskalven

Lördagslera

Önskefrukosten på helgen är ”storfrukost” men efter att ha suttit i pyjamas långt in på förmiddagen är det dags att röra på sig… Greta och Irma beger sig till ishallen tillsammans med pappa Andreas.

 

helgen frukost helgen hockey skridskor

 

När de var tillbaka tog mamma Elin sedan en lång tur med hunden Tesla – finns en livesändning på vår facebooksida aktivfamilj.se om att välja stigar ut från de ordinarie spåren, den här gången blev det ”blåa prickarna” som bjöd på alla möjliga fina naturvariationer!

 

helgen hund skog

 

Under tiden var det fix och lek i trädgården, tur de hade roligt för himmel så barnen såg ut efter några timmar i leran…

 

helgen irma lera helgen lera lek helgen leka trädgård greta hund

Solskenssöndag

 

Den här helgen drog både Irmas fotbollsträning, bollkul, och den yngstas barndans igång och på ungefär samma tider så det var logistik för hela slanten. Tur det finns hjälpsamma grannar! Därefter behövde hunden, cykeln och mamman rastas enligt Agnes och Greta så det blev en timme och cirka fem kilometer i värmande vårsol.

 

helgen promenad agnes helgen promenad greta cykel helgen promenad agnes elin

 

Tillsammans försökte vi sedan fixa mellanmålet genom att grilla kesobröd på finfin glöd i eldkorgen men det gick sådär…

 

helgen mackor steka grilla

 

Medan familjen steker klart melliset inne så toppar Elin helgen med att instruera spinning/styrka-passet, så himla skön start på nya veckan!

 

Helgen utan måsten, helgen att minnas.

helgen hund vila saccosäck

Det var en hel hög nöjda både små och stora som pratade om helgen i bastun och vi somnade både barn, vuxna och hundar helt ovaggade den kvällen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *