Till Ladan och Båthuset – om att träffa sina förebilder i Wild Kids!

Nu är det dags att titta in i Wild Kids-deltagarnas läger – Båthuset och Ladan!

 

båthuset ladan wild kids

Ett kärt återseende

Våra barn har fått den stora äran att hälsa på i Wild Kids-läger innan, både i Kolmården och i Järvsö. Men det går inte att ta miste på deras stora förväntan att återigen få en inblick i hur deltagarna bor och har det. Dessutom ska de ju få dela detta med sina kusiner!

 

båthuset ladan wild kids

Till sjöss

Som om det inte var nog med att barnens förväntan så får vi även reda på att några av Wild Kids-barnen i lagen Lejonen respektive Björnarna kommer att befinna sig i lägren! Att inte barnen smäller av….

Det går att ta på spänningen i bilen på väg till platsen i skogen vid en sjö, där Båthuset – ligger. En inspelningsassistent möter upp oss där vi parkerat och förklarar att han har spenderat mycket tid tillsammans med barnen under dagarna. Både i lägret och på de andra inspelningsplatserna. Och det märks att barnen känner honom mycket väl. Han behandlas som något av en kombination av storebror och hushållerska. Det senare med stor humor och mycket hjärta.

 

båthuset ladan wild kids

båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids

 

Deltagarbarnen som möter oss är inte så lite uppspelta. Inslag av en del godis i dieten kan ha något med detta att göra… De frågar oss om allt möjligt vilket gör att våra barn känner sig direkt som hemma. Bland annat måste vi prova hängmattan.

Vad spännande att få titta runt i Båthuset. Att se hur de sover, var de äter och tar ett dopp i sjön. För oss vuxna är det också en spännande rundtur och vi förundras över vilket fint jobb man gjort på rekvisita- och scenografiavdelningen. Vilka deltagarna var, ska vi ju inte avslöja här, men när vi kom dit var några av dem just i färd med att förbereda sig för att åka iväg och tävla mot några i det andra laget – de som bor i Ladan.

 

båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids

 

Till skogs

Efter detta trevliga besök var det dags att besöka just Ladan. En bra bit därifrån, ute bland skog och Hälsingeslätt återvänder vi till Ladan. Förra gången vi var här var det tomt. Denna gång möts vi av en inspelningsassistent och några deltagarbarn. Hälften är iväg på tävling men vi får en rejäl visning av området. Det är mysigt med höskult och pickande höns inpå knuten. Innan vi går hinner vi även med att spela lite sällskapsspel i Ladan.

båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids

 

Förebilder

Våra barns ögon (och öron?) är stora som tefat under bägge besöken och vi föräldrar är fulla av beundran av dessa fina Wild Kids-deltagare som vi får träffa. Var och en av dem är sannerligen positiva förebilder. Glada, nyfikna och fyllda av energi!

Det är trötta barn med siktena inställda på Wild Kids-ansökningar som sätter sig i bilen hem på söndagen, med otroligt roliga upplevelser i bagaget!

 

båthuset ladan wild kids båthuset ladan wild kids

TV4 sänder Wild Kids vintern 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *