UPP! Vi vill så gärna nå upp, en liten bit till bara…

Dagens utmaning handlade om att nå upp, en liten bit till bara. Att sträcka på sig, att både ben och armar blir något längre för varje utsträckning vi gör. Idag har vi fått testa bergsklättring. Himmel så kul det var! 

Stormvindar på fjället stoppade inte oss

En rätt blöt och lerig stig leder oss in i naturreservatet där Friluftsfrämjandets klätteravdelning fått tillstånd att köra bergsklättring under ledarveckan. Ett gäng kompetenta lugna ledare möter oss pirriga och lite stirriga familjer som lyckats fått någon av de åtråvärda platserna under dagarna. Uppe på fjället blåser det kallt men här i skydd av bergsklippor och skog kan vi i godan ro njuta av både matsäck, utsikt och en ordentlig genomgång av säkerheten.

 

inför att vi ska klättra upp äter vi tomatsoppa

utsikt när vi kom upp

Det är inte bara

För det är verkligen inte bara. Det är ett litet område som vi får röra oss inom utan hjälm. Annars är det skydd för huvudet som gäller och alla kliver vi runt snyggt instuckna som kasslerbitar i selen som är vår grund för all säkerhet.

 

för att komma upp behöver vi skydda oss från det som kan komma ner

innan vi får klättra upp behöver vi ha sele på

trygg instruktör som hjälper oss upp

greta säkras innan hon är redo att klättra upp

Vi vill så gärna nå upp. En liten bit till bara…

Tre olika leder är riggade och vi får prova dem alla om vi vill. Och sen får vi klättra. Och vi klättrar! Upp. Når lite längre med trygga instruktörers tips nedanför. Hejarop från nyblivna vänner runt omkring. Spontana applåder och upphetsat småprat sinsemellan.

 

upp, Agnes nästan helt uppe!

greta på väg upp

det är långt upp

pappa Andreas har nästan nått upp

mamma Elin ska upp

 

Vilken härlig eftermiddag vi fick!

Nu vet vi inte riktigt vart det går att klättra utomhus i Åmålstrakten men vi kommer hålla ögonen öppna för vi skulle sååååå gärna vilja göra det igen! Tipsa oss gärna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *