Jag trodde att mountainbike kanske skulle vara något för mig…

Ja, så var den oskulden tagen. Som jag har längtat! Länge har jag spanat på vänner som kör mountainbike, mtb, och följt deras statusar på sociala medier. Jag har googlat, läst bloggar och kollat youtube. Allt för att jag haft den där känslan som legat och grott, att jag trodde att mountainbike kanske skulle vara något för mig…

 

Varför jag trodde att mountainbike kanske skulle vara något för mig?

jag är ju snart 38 år, en rätt medelmåttigt tränad mamma men som älskar utomhuslivet. Varje vinter är det tid för längdskidorna jag söker. Jag och hunden. Men under barmarkssäsongen då? Ja, där har jag helt enkelt inte hittat rätt. Jag promenerar. Många gånger i veckan. Men det blir oftast samma rundor, och de håller sig på runt 6-8 kilometer. Jag vill mer. Jag vill variera mig. Jag vill vara i skogen, i naturen. Och då smög sig känslan på, att mountainbike kanske skulle vara något för mig…

 

jag trodde att mountainbike skulle vara något för mig

Snåljåpen blev slösa…

Den här gången blev det en konstig ordning för vi är ju snåljåpar som gärna satsar på kvalitativa mellannivå på kläder och utrustning men jag har faktiskt köpt en cykel. Först. Utan att ens ha testat… Och inte har jag något bra argument för det heller. Det bara blev så. Men nu är den hos mig. Så nu är det inte bara en husvagn med utan även cykel på taket!

 

min mountainbike! jag trodde att mountainbike skulle vara något för mig

 

Och idag har jag kört mountainbike! På cykelled. BLÅ led. Och jag är stolt och glad, för åååååh så kul det var! Det gick inte fort och det var inte snyggt. Men jag var i skogen. Jag fick göra något med min kropp. Rörelseglädje! JIPPI

 

jag trodde att mountainbike skulle vara något för mig, jippi

mountainbike utomhus rörelseglädje

Friluftsfrämjandet har verkligen det mesta

Vilka var det som då offrade sig på denna gröngöling? Jo, vi är på Friluftsfrämjandets ledarvecka i Idre och idag hade några mtb-ledare utlyst ett nybörjarpass. Så jag har fått en genomgång av bra positioner, tänk på-tips och dessutom då cyklat Fjället runt på blå led. Hurra för mig. Hurra för dem!

 

jag trodde att mountainbike skulle vara något för mig

 

Vi började i spöregn men det klarnade upp och blev en fin tur. Nu ska den här trötta kroppen ladda om för imorgon är det dags för nya äventyr, ny utmaning för mig – jag ska gå en fortbildning i att tälja…

/Elin

 

2 tankar om “Jag trodde att mountainbike kanske skulle vara något för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *