Uppvallens Fäbod inspirerar – kransbindning!

Sista dagen här i Lofsdalen bjuder på snö igen när vi vaknar. Efter frukost är det bus och lek i snön. Det blir även lite pulkaåkning och några spänner på sig sina längdskidor. Däremot missar vi heeeelt att Barnens vasalopp går i byn, lite synd men ja ja. Den här dagen är det ändå äntligen dags för Agnes höjdpunkt. Vi går till Uppvallens Fäbod där vi binder kransar.

 

kransbindning på Uppvallens fäbod

 

Höstkransar med julinspiration

På plats så är det sååå fint uppställt med som ett bjudningsbord fyllt med material, både dekorationsdetaljer och utfyllnad i olika form. Alla känner vi riktigt hur det pirrar i kroppen av iver att få dra igång. Vi får en kort genomgång av vad som finns och hur det kommer att fungera med betalning, det är snudd på självkostnadspris!

 

uppvallens fäbod, dekorationsmaterial

 

Det blir tre väldigt olika kransar och det är djupt koncentrerade flickor som ger sig in i kransbinderiets magiska värld. Ska väl erkänna att även mamman blev ganska engagerad, det fanns så mycket inspiration!

 

 

Uppvallens Fäbod – vilket ställe!

Uppvallens fäbod är verkligen en miljö som inspirerar. Dessutom är konstnären Jessica Englund på plats med sina spännande alster av naturmaterial. Brasan är tänd vid eldstaden. I uthusen finns både fina ting till salu och hela stället andas genuinitet. Vi följer dem sedan en tid tillbaka i sociala medier men det är första gången vi besöker dem det här höstlovet. Tidigare i veckan är vi också där, då är det en julklapp med hem…

 

 

Nöjda kransbindare tackar Uppvallens Fäbod för inspirationen

Promenaden uppför backen till stugan går fort. Samtalsämnet är vidareutveckling av de fina kransarna. Kanske vi kan byta till röda band vid jul? Alla är mycket stolta över de kransar vi tar med oss hem. Och totalt betalade vi 350:- för alla tre.

 

 

Vilken fin avslutning på höstlovet <3

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *