Familjeversionen av Halloweenfirandet

Pandemin sätter sina spår i vårt land just nu. Restriktioner och nya rekommendationer kommer nu dagligen vilket påverkar vår vardag ordentligt. Förutom att överraska de större barnen med en dag på Spöklovet (<– klicka på länken) så fick vi ju såklart köra familjeversionen här i stugan dagen efter. Vi älskar den här högtiden, det har ni nog märkt, men vi är också noga med att den inte ska krocka med eftertanken och det vackra med All Helgonadagen så istället för att hålla hårt i att Halloween ska firas den 31 oktober så firar vi två dagar i rad, både torsdag och fredag.

 

 

Familjeversionen av Halloween

Att planera inför festen vi ska ha gör vi i många månader. Det är ideér från olika tidningar, program och sociala medier som vi visar varandra och diskuterar. Det är långa stunder vi matbordet då Halloween är samtalsämnet. Och hur får vi det bra när vi nu inte kan klä ut oss för ”bus eller godis”? Men vi kommer fram till att vi kan väl visst klä ut oss även om vi inte går runt till andra!

 

FAMILJEVERSIONEN BJUDER PÅ LÄSKIGT FIKA, UTKLÄDNAD OCH DISCO

När de små somnar så drar vi igång. Mamma Elin har smugglat med två påsar pynt och det blir som julafton när vi börjar plocka fram det. Barnen har redan i flera dagar pysslat dekorationer så nu förvandlas stugan snabbt till en läskig håla med spindelnät och allehanda obehagliga girlanger.

 

Familjeversionen Halloween hemma

 

Samtidigt så börjar vi förbereda vårt läskiga fika. Det är en tidigare omröstning som gör att vi alla är överens om vad som ska skapas.

 

läskigt fika, familjeversionen

 

När de små vaknar så får vi helt enkelt engagera dem med…

 

 

Sedan börjar projekt utklädning. Vi är ganska begränsade i vad vi har att skapa med men återigen förundrar våra barn oss med sin fantasi! Även vi föräldrar hänger med i kreativiteten av bara farten. Så småningom så dyker det, i den här familjeversionen, upp en zombiesjuksköterska, Vampyrella, en pumpahund och ett lik på denna familjeversion av Halloween. Även en ninja, en fånge och ett skelett besöker vår fest. Ja, och så förvandlar mamma sig till en SPINDEL…

 

familjeversionen av utklädda

 

Ett disco är avslutningen på första delen av familjeversionen. Det sätter verkligen föräldrarnas kondition på prov. Agnes levererar hela koreografi som de dansar på skolan och jösses vilket tempo det är i dem! Även de andra börjar hitta på egna danssteg och det är bara att hänga på 🙂

 

disco även på familjeversionen

 

LYXMIDDAG FRÅN ANNAT ÅRHUNDRANDE

Efter detta pustar vi ut, de mindre barnen äter middag medan vi förbereder för kvällens lyxmat för oss andra: Raclette! Det är en flirt med ett annat århundrande (!) men oj vilken kul rätt det är att servera och vara med om. Problemet är bara att vi äter alldeles för mycket. Det är ju sååå lyxigt att steka och kombinera sin egen mat vid sittande bord.

 

raclette

 

En lagom läskig film avslutar familjeversionen av årets Halloween: Varulvskaninens förbannelse med Wallace and Gromit. Till detta mys förbereder Greta chokladpudding med oboygrädde. Gissa om vi sover gott den här natten haha.

 

Hur gör ni med Halloween nu när det inte blir som det brukar? Har ni någon familjeversion?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *