Active Families – delad glädje är dubbel glädje

Vi har under åren verkligen utmanats i våra livsval och fått förtydligat våra familjevärden för oss själva. Att ha lyckan att få vara en av Active Families, en tuxerfamilj, är en fantastisk möjlighet! Grunden fanns där men när ett inlägg ska skapas så faller bitarna på plats. Om vi vill vara en aktiv familj så vill vi leva som en aktiv familj. Vilken resa det varit..!

Förra året hade vi lyckan att våra vänner från Lund var en del av gänget! Vår messengerchat fylldes av allt det där vi vill dela med oss av men som vi av hänsyn till andra inte diskuterar… Så skönt att bara få ur sig vissa saker 😉 En av de nya familjerna, Eskilstunafamiljen, är faktiskt också vänner till oss. Sara och Henrik är tidigare kollegor med Andreas, från tiden då de bodde i Säffle (grannstaden). Vi har också förmånen att få vara gudföräldrar till deras son Laban. Att Nelli är jämngammal med våra tvillingtjejer gör ju att vi följt hela den resan och att våra hjärtan klappar lite extra för funktionsvarianter i alla dess former <3

 

active families kärlek

Active Families – så mycket inspiration!

Alltså. Vi lär oss hela tiden. Åmålsfamiljen är nog de som först läser de andra familjernas blogginlägg, vi kastar oss över denna inspirationskälla för att hålla kursen: att leva som en aktiv familj 🙂 Några presenterar fantastiska bilder, andra serverar spännande äventyr men det som fyller på våra energidepåer allra mest är dessa små vardagsäventyr, engagemang i familjen och spontana infall.

 

active families

Tipslördag

Utebarn.se – familjerna på utebarn.se är så fina förebilder, även deras hemsida är fullspäckad av bra tips (det kan vara så att ni kanske stöter på en viss aktiv familj där med så småningom…fniss)!

Lanclin – söker ni tips på aktiviteter att göra med barn i friluftslivet, t.ex sångkort osv så är ju Lanclinbloggen ett hett tips, även om vi själva inte är så duktiga på att använda strukturerat material så är det en fantastisk källa till inspiration.

Expedition Lycka – hos värmländska Moa hittar ni många bra listor för allsköns äventyr men också följa hennes resa till att bli en äventyrande mamma nu när första barnet hittat in i familjen. Hennes ärlighet är fantastisk!

Friluftsfamiljen – en relativt nystartad blogg med en främjarkollega som vi träffade under ledarveckan i Idre och som sedan fortsatt inspirera vårt spirande mountainbikeintresse.

 

Delad glädje är dubbel glädje

Visst är det fantastiskt vilken guldgruva internet har blivit. Men det är något visst med att träffas. Att få dela sitt intresse med fler. Vänner. Att då få dela en del av den här resan med Eskilstunafamiljen känns som en oerhörd förmån. Så höstlovet kryddades med en härlig gemenskap där våra vänner från Eskilstuna kom och var med på våra aktiviteter på dagarna, och som vi pratade på kvällarna 🙂

 

active families, eskilstuna och åmål

active families, disc golf

active families, grilla korv

Smider planer

Ja. Och så kan det vara så att vi har börjat smida planer tillsammans… De här två familjerna har många idéer, ännu fler drömmar och nu en hel del planer… Så vi får se när gänget drar iväg på gemensamma äventyr! Hoppas ni är fler som hänger med, även om vi inte alla kommer vara en av Tuxers Active Families så kan vi bli ett stort starkt community av aktiva familjer!

Och kom ihåg – familjer kan se ut på många olika sätt!!

 

active families

 

 

En tanke på “Active Families – delad glädje är dubbel glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *