Att ”tanka energi” – olika sätt att vara ledig

Fågelsången är så stark utanför fönstret, doften av tallskog letar sig in genom den öppna altandörren och hunden Tesla stirrar ut matte – dags att gå upp, en ledig dag väntar och det finns inga planer alls utan det handlar bara om att göra vad man vill, när man vill…

00

Vad innebär det? Ja, för vissa är det långfrukost, nyhetsmorgon och lite slösurfande på mobilen. För någon kan det betyda tid att träna, ytterligare någon känner att sovmorgon är det de behöver medan en tredje grupp inte kan vänta tills de får sätta sina fingrar i rabatterna. Alla är vi olika och alla har vi olika sätt att ”tanka energi”. Även hos Åmålsfamiljen skiljer det sig åt, rätt ordentligt faktiskt 🙂

Elin och Tesla tassar upp, båda äter frukost och efter lite bläddrande i tidningen (så himla skönt att läsa en riktig rejäl papperstidning för en gång skull) så är det gympadojor på och en långtur i skånska östkustens häftiga skog väntar. Med hörlurar i öronen (ljudbok för tillfället, annars bara att njuta av naturens ljud runt omkring) och glittrande sol i tallkronorna så blir det strax över en timmes kvalitetstid för Elin.

01 02

Andreas kan bara inte vänta på att det är dags att dra ner på stranden, att ha möjlighet att ha sand mellan tårna och svalkande dopp i havet är receptet för en härlig semesterdag för honom. Att ha med lunch, bygga sandslott, spela lite boll och leka i vågorna är en glädje han delar med barnen och det är en lycklig familj som myser i högsommarvärmen.

03 04 05

07

08 09 10 11

En ledig dag för våra barn är en balans mellan aktivitet och lek, att få göra saker ihop med familjen står högt upp på önskelistan men de kan också plötsligt be om att det är dags att gå tillbaka till stugan och väl där så kan de leka flera timmar utan att vilja att föräldrarna ska komma och störa.

13

I Yngsjö har det blandats kojbygge, strandhäng, barnyoga, dans runt midsommarstången med lek i lekstuga, bus och mys med hunden och att spela något spel. Att det även dök upp en låda med dockor med kläder från förr var ett lyckokast!

14 15 16

Åmålsfamiljen har varit och hängt vid ålakusten, sommarparadiset Yngsjö där farfar bor med sin kärlek och där även Andreas morföräldrar finns i närheten. I år firades midsommar traditionellt med lekar, dans, god mat och gott snack med nära, kära och nya bekantskaper och vi har återigen kära minnen i våra hjärtan.

19
Såklart har vi även följt EM-fotbollen…

18 17

Vad gör ni när ni är lediga, hur fyller ni på energi och kraft?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *