Cykeltur runt Mörtebolstjärnet – perfekt söndagsutflykt!

Nu lockar verkligen solen med utflyktsväder. Dock är det fortfarande rätt kalla vindar som sveper genom landskapet. Men viljan att ta fram cyklarna är stark så veckans söndagsutflykt blir en cykeltur runt Mörteboltjärnet.

 

 

Cykeltur testar utrustningen

Målet med vår cykeltur är att kolla över utrustningen. Är sadeln i rätt höjd, hur fungerar kedjorna och växlarna, har vi cykelhjälmar till alla. Dessutom behöver vi kolla så att de passar… Äntligen är också de mindre barnen stora nog för cykelvagnen. På vår cykeltur verkar de sitta bra och trivas. Inte ett dugg påverkade av de kyliga vinddraget.

 

 

elcykelprojekt för mamman

På dagens cykeltur gör mamma Elin gör dessutom premiär med elcykel. Genom Västtrafik så är vi med i ett elcykelprojekt ”Elcyklist” där vi under 6 veckor får prova att skapa nya/andra vanor med en lånad elcykel. Målsättningen inför att vi kom med är att mamman ska försöka cykla de 19 kilometrarna till sitt jobb i grannkommunen någon/några gånger i veckan. Just nu känns inte idén lika bra som det verkade för några månader sedan… Haha, peppa gärna och kom med tips så att det blir av!

 

cykeltur

 

vad är alltid viktigast på en cykeltur – fikat såklart!

Som vanligt när vi är iväg en lite längre stund, eller kanske föra att kunna vara iväg en lite längre stund, så är det med matsäck. Det ligger det en påse nybakade kladdkakebullar i cykelkorgen. Under helger som vi har hemma brukar vi försöka baka något så att det sakta men säkert fylls på i den delen av frysen som är för utflykter. Den här omgången hann dock aldrig dit…

 

cykeltur

 

På vår cykeltur så tar vi oss runt Mörteboltjärnet, en slinga med både cykelväg och olika varianter av grusväg (en del längs med åkrarna är i och för sig mer lera…) som passar perfekt för att prova våra cyklar. När vi kommer in i skogen där det är lite lä stannar vi längs stigen för att fika, leka och innan vi åker vidare så passar vi också på att hoppa på lite olika vis.

 

cykeltur cykeltur cykeltur cykeltur

 

Vår cykeltur tog ungefär 2 timmar och var en perfekt söndagsutflykt. Vad hittar ni på under helgerna nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *